Днес има много известни личности, които са „фешън икони“. Те са предимно от света на шоу бизнеса. В света на политиката обаче също има хора, които впечатляват със стил.

Виж още: Най-добре облечените футболисти в света

Вижте една класация на най-стилно облечените държавни лидери в света:

Кристина Фернандез де Кирхнер – президент на Аржентина

Кристина Кирхнер не се притеснява да носи високи токчета и да изглежда женствено на политически срещи.

Дамата зае поста президент през 2007 година. По професия е адвокат. Тя носи бижута и стилни чанти. На вечерни събития често се появява с рокли, които са леко смели за президент. Обича да носи косата си пусната и винаги се гримира.

Елън Джонсън Сърлийф – президент на Либерия

Тя е носителка на Нобеловата награда за мир. По време на кампанията си носеше модерни костюми, но щом бе избрана, веднага премина към традиционни африкански дрехи.

Лаура Чинчила – президент на Коста Рика

Първата жена президент на Коста Рика се облича консервативно, но успява да изглежда много женствено. Носи косата си пусната.

Камла Персад- Бисесар – премиер на Тринидад и Тобаго

Първата жена премиер на страната често си позволява доста смели цветове. Обича и многото бижута, като няколко гривни наведнъж. Гримира се леко.

Кралицата на Йордания Рания

Кралица Рания е известна със своя стил и красотата си. Тя се появява както си модерни западни тоалети, така и с по-консервативни и етно модели.

Енрике Пеня Нието – президент на Мексико

Аплодисменти за президентът на Мексико, който е единственият мъж в иначе женската класация.

Той винаги е с много стилен костюм и прическа. Съпругата му актрисата Анджелика Ривера е винаги в класациите на най-добре облечените дами в страната.

Соня Ганди – президент на Индийския национален конгрес

Съпругата на бившия премиер Раджив Ганди е президент на Индисйкия национален конгрес от 1998 година. Тя винаги е в класацията на най-влиятелните жени в света на сп. Форбс.

Хилъри Клинтън – бивш държавен секретар на САЩ

Присъствието на Клинтън е малко спорно, защото други източници я поставят в класацията на най-зле облечените лидери и дори откровено се подиграват на афинитета й към комбинацията панталони и сако. Въпреки това, не можем да отречем, че г-жа Клинтън има свой собствен стил.