Читателите на TripAdvisor определиха за поредна година кой е най-добрият плаж в света. Те избираха между322 плажа в Африка, Азия, Карибите, Европа, Южна Америка, Тихия океан и Съединените щати.

През тази година залив, разположен близо до малкия бразилски град Росили успя да изпревари бляскавите плажове на Средиземноморието и Карибите. Ето и как се подредиха плажовете в класацията:

10. Северният плаж в Исла Мухерес, Мексико

Плажът скочи от номер 14 до номер 10 тази година. Този тюркоазен плаж се отличава с плитките си като езеро води, които обаче се вливат в открито море, така че остават чисти и прохладни. Тук можете да играете волейбол и да се насладите на питие на някой от плажове.

9. Росили бей, Суонси, Уелс Сезон

Великолепната петкилометрова плажна ивица се разкрива в цялата си прелест при отлив. Росили бей е много популярен сред сърфистите. Също така много различни птици гнездят по скалите.

8. Плажът Ланикаи, Кайлуа, Оаху, Хавай

Плажът Ланикаи е покрит с фин бял пясък, а морската синева и небесната шир се сливат в едно и се превръщат в триумф на красотата. Два малки острова радват окото точно срещу плажа.

7.Ансе Лацио, остров Праслен, Сейшелите.

Разположен в северната част на Пралин, този плаж се смята за най-добрия на острова, ако не и на Сейшелите. Той се слави със ситния си бял пясък, огладени гранитни камъни и плавно заливащите брега вълни.

6. Плая де Илетас, Форментера, Испания

Известен с тюркоазените си води, този плаж е вторият най-голям б Илетас, Майорка. Тук, на разположените в скалите скални тераси, любителите на плажа могат да се насладят на уединение покой.

5. Уайтхевън бийч, Австралия.

Уайтхевън е 7-километров плаж с чист пясък, който буквално може да ви заслепи с белотата си. Намира се на един от най-слабонаселените брегове на планетата.

4. Заешкият плаж, Лампедуза, Италия

Заешкият плаж на остров Лампедуза остава един от най-чистите плажове в света и едно от малкото места, където костенурки снасят яйцата си. Този плаж, до който може да се стигне само по вода, се отличава с необикновено наситения тюркоазен цвят на морето до него и топлите води, в които туристите могатда се къпят дори и през февруари.

3. Плажът Фламенко, Кулебра, Пуерто Рико

Дългият 2.5 км плаж е част от резерват за птици, създаден от президента Теодор Рузвелт. Поради тази причина той е запазен в цялата си прелест, дадена му от природата.

2. Заливът Грейс, Провиденсиалес, Карибско море

Заливът Грейс отдавна е признат като уникално парче от рай. Кораловите рифове създават отлични условия за дайвинг, а чистотата на водата и пясъка непрекъснато печелпт признание.

1. Бая до Санчо, Бразилия.

Всеки, който е посещавал този плаж, включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО, не намира думи да опише красотата му. До залива може да се стигне по къса пътека сред скалите или по море. Плажът е заобиколен от местна растителност и високи скали, което го прави перфектен за гнездене на птици. Пясъкът е бял, а водата е изумрудено зелена и кристално прозрачна. В дъждовния сезон от двете му страни по скалите се стичат водопадни каскади и се вливат в морето.