От време на време, всеки от нас изпитва непреодолимо желание да избяга от шума и суетата на заобикалящия ни свят. На Земята все още са запазени кътчета, където съществува недокосната природата и най-близкото човешко жилище е на стотици мили морски ширини далеч. Нека види кои са най-отдалечените острови, където можете да се скриете от цивилизацията и да се чувстват по-малко като Робинзон Крузо, наслаждавайки се на тишината и спокойствието:

Вижте още: 10 красиви места по света, където няма зима

Великденският остров

Местното име на острова е Рапа Нуи и той принадлежи на Чили. Най-близката континентална точка е отдалечена на 3 512 км. Островът е известен заради своите каменни статуи, наречени моаи, направени от компресирана вулканична пепел. Единственият редовен полет до Великденския остров се извършва от чилийския превозвач LAN Airlines

Тристан ла Куня

Той е част от британската задморската територия Света Елена, Възнесение и Тристан да Куня. Това парче земя, изгубено в океана, се намира на 2816 км от бреговете на Африка, 3360 км от Южна Америка и 2161 южно от о. Света Елена. Единствените бозайници, представени на острова, са тюлените. Има много ендемична растителност, която не може да бъде открита никъде другаде. Островът, известен като „най-далечното място в света“, не е свързан с континента с редовни пътнически полети.

Мангарева

Това е най-големият остров от архипелага Гамбе във Френска Полинезия. Той е населен от само 800 души, ангажирани в добива на първокласни перли в тези води. Климатът е тропичен и най-студените месеци там са юли и август.

Малкият Сейт Винсент

Малкият Сейт Винсент е част от архипелага Гренадини. Островът е частен и разполага с няколко вили и къщи за гости, подходящи за частен отдих. Цялото население на острова е по-малко от 50 души.

Островите Раджа Ампат

Тези острови, принадлежащи на Индонезия, са истински рай за любителите на дайвинга. Живописните пейзажи, създадени от подводните корали и изобилие подводни същества, правят заниманието много вълнуващо, особено при наличието на водолазно оборудване.

Вижте още: Най-неизследваните места на Земята

Елсмиър

Това е най-северният остров в Канада. На него няма човешки селища, но сред ледовете и снежните полета можете да видите скитащи се полярни зайци, северни елени и волове. Климатът е доста суров и зимните температури падат до -45 °C. През лятото рядко става по-топло от +7 °C.

Света Елена

Този остров е част от британската задморската територия Света Елена, Възнесение и Тристан да Куня, известен с факта, че Наполеон Бонапарт прекарва на него последните години от живота си. Климатът на Света Елена е тропически, а цялото население е 5 600 души.

О. Норфолк

Той е разположен до бреговете на Австралия и има малко население, което едва превишава 200 души. Климатът е субтропичен и сезонните температурни колебания са незначителни.

Ян Майен

Разположен на 600 км северно от Исландия, този остров принадлежи на Норвегия. Въпреки толкова северно местоположение, климатът е острова е доста топъл за тези географски ширини. Това се дължи на влиянието на Гълфстрийм. Въпреки това времето обикновено е облачно и мъгливо.

О. Дерош

Част от Сейшелския архипелаг, този малък коралов атол е с площ едва 3.24 кв. км. Дължината на острова е 6.2 км, а ширината му в най-тясната точка е само на 500 метра. Покрит с тропическа растителност, Дерош е обрамчен с красиви пясъчни плажове. Най-доброто време за пътуване до острова е от септември до май.

Вижте още: 20-те най-красиви острови в света