Вчера микроблогът Twitter пусна нова функция, която позволява да се види какво е било първото съобщение на всеки регистриран потребител.

Оказва се, че първото съобщение на президента на Русия Владимир Путин в социалната мрежа изглежда доста иронично предвид настоящата ситуация около анексирането на Крим.

След като Путин се присъединява към Twitter през 2012 г. в официалният му акаунт на английски език @PutinRF_Eng е пуснато съобщението: "Поздравления за новоизбрания президент на САЩ Барак Обама."

От Washington Post отбелязват, че през 2012 г. Обама печели преизбиране, но обръщението на Путин към него като "новоизбраният президент" може просто да било вследствие на проблем при превода от руски на английски език.

Нещо повече, съобщението е придружено от линк към уебсайта на Кремъл, където се изразяват надеждите на Путин "за дълготрайно конструктивно сътрудничество по международни и регионални проблеми и се отбелязва, ключовото значение на сътрудничеството между страни като Русия и САЩ за подсигуряването на стабилното и безопасно развитие на света."

Както се видя през последните дни обаче с анексирането на Крим, взаимното налагането на санкции между Русия и САЩ и заплахите за още такива, тази надежда за сътрудничество изглежда не се сбъдва особено.