Иновативната американска компания Tesla иска да замени страничните огледала на електромобилите си с вискотехнологични камери, които подобряват аеродинамиката и ефективността, съобщава PC Magazine. Подновените усилия на автомобилния производител идват след решението на Националната администрация за безопасност на движението по високоскоростните пътища на САЩ да направи ще задължителни камерите за задно виждане от май 2018 година.

“Производителите вече интегрират камери за задно виждане. Като стандартно или допълнително оборудване те присъстват в две трети от 50-те най-продавани автомобили”, се посочва в изявление на Алинаса на автомобилните производители, подкрепящо искането на Tesla, предава Фокус. Двете организации са стартирали петиция за одобрение на използването на камери като алтернатива на огледалата за задно и странично виждане. “Огледалата са несъвършено и просто средство за наблюдение на обкръжаващата автомобила среда”, посочва Алиансът.

“Камерите ще дадат възможност за допълнителна гъвкавост и иновации”. Ако искането получи одобрението на властите, това ще доведе до значителна промяна в начина на производство на автомобили.