Кой е най-здравият смартфон на пазара днес? Сред най-популярните водещи модели това изглежда е HTC One M8, който оцелява при изпускания, които се оказва катастрофални за конкурентите му Samsung Galaxy S5 и iPhone 5S.

От TechSmartt са провели тест изпускайки трите телефона първо от височина от около един метър, а след това и от височина около главата и дори от над главата на човек, за да видят кой от тях ще оцелее.

Първият телефон, които не издържа на теста е iPhone 5S. Телефонът на Apple се справя много добре в подобни предишни тестове (което вероятно се дължи на относително малкия му екран), но при този тест се приземява върху екрана си, който се чупи още при изпускането му от равнището на главата.

След падане от височина от над главата Galaxy S5 е следващият телефон, който спира да работи след фатално счупване на екрана, докато HTC One остава единственият телефон, който продължава да работи.

Едва когато пада от малко вероятната височина за изпускане от 3 метра HTC също се чупи.

Означава ли това, че HTC One M8 може да се похвали с това, че е най-здравият смартфон, който можете да купите? Не, непременно. Както отбелязва и човекът, който провежда теста няма как да се гарантира, че телефоните падат на земята по един и същи начин.

Във всеки случай тестовете поне са забавни за гледане. Ето ги и тях: