Стотици италианки се тълпят на кастинг за работа като придружителки и консултантки за покупки из Европа на арабски шейх. Магнатът от Дубай разбуни духовете тези дни с любопитната си обява.

Според вестник “Кориере дел Венето” шейхът търси 100 момичета от област Венето (с център Венеция) с представителен външен вид, говорещи английски и на възраст от 18 до 26 г.

Всяка от одобрените кандидатки ще придружава шейха и семейството му от близо 60 души, включващо многобройните му съпруги, роднини и бодигардове, из шопинг обиколката им в Европа, посочва вестник "24 часа".

Работата на всяка консултантка ще трае не повече от 15 дни - момичетата ще се редуват, за да не отегчават прекалено с компанията си фамилията на милиардера. При всяко от пътуванията те трябва да ги съветват при покупките им из европейските бутици.

Заплащането е по 100 евро на ден. Особено атрактивни са обаче екстрите – освен от престоя в най-луксозни хотели и придвижването само с частни самолети всяко момиче ще може да се облагодетелства и от всекидневен шопинг за себе си без ограничения в разходите.

С кастинга на консултантките е натоварена агенция за модели от град Падуа. Според нея са се кандидатирали и много момчета с опит в сферата на модата, но изискванията са строги – шейхът се нуждае само от момичета.

Стартът на шопинг обиколката е след месец от Париж, след което са предвидени спирки в Ибиса, Мадрид, Лондон, Стокхолм, Милано и Венеция.