Собствениците на нови автомобили Ferrari вече могат да са спокойни, че цели 12 години няма да плащат за нищо по колите си, ако нещо се повреди.

От 1 май производителят на луксозни автомобили ще въведе гаранционна програма в две части.

Собствениците ще могат да добавят две години до стандартния 3-годишен период на гаранцията или пък могат да изберат вариант, в който гаранцията се подновява всяка година до 12-тата година след регистрацията на автомобила.

Всички нови Ferrari-та са част от програма, включваща безплатна, седемгодишна поддръжка.

И докато това е добра новина за заможните купувачи, в прессъобщението на Ferrari от компанията признават и за един скрит мотив – Тази програма за поддръжка има за цел да поддържа доброто състояние на автомобилите на пътя и да "запазва стойността им с изминаване на годините."

Това е момент, който от Ferrari постоянно изтъкват напоследък. След като произведе 7 318 коли през 2012 г., компанията обяви през 2013 г., е намалява производството.

“Моят фокус през тази и през следващите години е не да увеличавам продажбите, а да увеличавам ексклузивността на Ferrari,” заявява председателят на компанията Лука ди Монтидземоло пред Automotive News. “Това запазва нашия марж на печалба, както и остатъчна стойност за нашите клиенти.”

По-малко произведени коли означава, че всяка продадена е по-ценна. Добрата гаранционна програма запазва тази стойност с времето.

Планът на компанията засега е успешен. Приходите на Ferrari са нараснали с 5% през 2013 г. а печалбата с 8.3% до рекордно ниво.

Финансовите резултатите на Ferrari явно са достатъчно добри, тъй като компанията ще раздаде на всеки служител рекорден бонус от 4 096 евро.