Ако искате да живеете в приличен апартамент в някой от най-големите градове в света, трябва да приготвите най-малко 1500 долара за месечен наем. Това са цените за жилища в Париж, Токио и др. И не става въпрос за лукс, а за приличен малък имот.

В България за тази сума, естествено, можете да получите много повече като качество и площ.

Не е изненада, че за тази цена в градове като Мексико Сити, Сао Пауло и Санкт Петербург може да се наеме много по-голямо жилище, отколкото в Лондон, Ню Йорк или Токио.

Виж още: Микро апартаменти без тоалетна - хит в Лондон

И така, ако се разровите в обявите за имоти в различни градове, ето какви оферти можете да намерите за 1 500 долара:

Токио, Япония

Тук един от най-елитните райони е Гинза. За 1 500 долара може да наемете необзаведено жилище с площ 30 кв. метра. Да, точно така – 30 кв. метра. Към дома ще имате малка кухничка и съвсем малка баня. Сред екстрите са климатик и 24-часова охрана на сградата.

Друга обява за съседната сграда предлага жилище с площ 20 кв. метра за 1600 долара на месец!

Париж, Франция

В Париж може да наемете чудесен апартамент в централната част от града за 1500 долара, ако... нямате нищо против да живеете на малка площ, или по-точно на около 28 кв. метра.

Обява предлага този наем за апартамент от 28 кв. метра на първия етаж в района Tuileries/Opera. Жилището е след ремонт и е обзаведено и оборудвано с кухненски уреди.

В не толкова централна част, но пак близо до центъра, може да наемете студио на 4-ти етаж с площ 32 кв. метра за същата цена. То има дори отделна кухня (по-скоро бокс) и се намира в антична сграда.

Шанхай, Китай

Шанхай е глобален финансов център и един от най-космополитните градове в Китай.

На оживената улица Нанджинг с малко късмет може да намерите апартамент от 55 кв. метра за 1 500 долара. Извън централните части може да наемете малък апартамент с 2 спални за тази цена.

Лондон, Великобритания

За 1 500 долара няма начин да живеете в центъра на Лондон, освен в стая под наем.

За тази сума може да наемете апартамент с една спалня на 45 минути с метро от центъра.

Санкт Петербург, Русия

В Санкт Петербург може да намерите прилично голям апартамент с две спални за 1 500 долара на месец. Най-вероятно ще бъде в стара, но реновирана сграда.

Ню Йорк, САЩ

В Манхатън за тази сума не можете да намерите нищо. Най-евтиното предложение в момента на пазара в Манхатън е на цена 1685 долара. Това е гарсониера на партера в Апър Ийст Сайд.

В Бруклин за 1 500 долара на месец може да наемете приличен апартамент с гараж.

Сао Пауло, Бразилия

За тази сума може да наемете хубав апартамент с 1 или 2 спални в оживена част на града. За тази цена ще имате дори и тераса.

Мексико Сити, Мексико

Това е най-големият град в испаноговорящия свят.

Виж повече: Мексико Сити – какво е да живееш в 20-милионният град?

За 1 500 долара тук може да наемете апартамент от 110 кв. метра, с 2 спални, 2 бани, гараж и дори градина на покрива.

По-малък апартамент с 2 спални може да се наеме дори за 550 долара.

Дубай

За тази сума можете да намерите хубав апартамент в комплекс с охрана и басейн. Очаквайте площ от рода на 350 кв. метра.

София

За тази сума в София може да се наеме 4-стаен луксозен апартамент в който и да е квартал - от центъра до Драгалевци. Може да очаквате площ от около 130 кв. метра, паркомясто, луксозно обзавеждане.