При някои туристически дестинации имиджът не отговаря на покритието.

Те привличат милиони туристи на година, но голяма част от тях се чувстват разочаровани.

Виж още: Най-популярните градове за туризъм в света

Вижте кои са най-разочароващите дестинации в света по данни на Smart Money:

Гибралтар

Това е малка държава с площ 6.8 кв. км, пълни с туристи.

Тя е британска територия, близо до Испания и е нещо като комбинация от най-лошите черти на Великобритания и Испания.

Атракциите са имитации на британски кръчми, една скала и маймуни, които тормозят туристите.

Ниагарският водопад от страната на Ню Йорк

Гледките от канадската част са много по-добри от тези от Ню Йорк.

Ако искате да видите Ниагара в цялата му красота, отидете в канадската част.

Темпъл Бар, Дъблин

Дъблин е красив град. Има замък и чудесна архитектура, градина и колежи. Районът Темпъл Бар обаче има незаслужена репутация на туристическа дестинация.

Той е пълен с пияни туристи, които са отишли там, за да проверят колко могат да изпият, преди да припаднат. Рекламираните като „автентични местни заведения“ са прекалено скъпи местни капани.

Холивуд

Това, което ще видите в Холувид, е една улица с имена на звезди, странен музей с восъчни фигури и изобилие от нахални хора, облечени като филмови звезди по улицата, които искат да се снимате с тях срещу заплащане.

Вероятността да видите истинска звезда е нулева.

Насау, Бахамите

Насау е столицата на Бахамските острови. Всяка година тук идват около 1 милион туристи, пътуващи с пасажерски кораби. Те се надяват да се разнообразят след организираните забавления на кораба и бюфетите.

Според TripAdvisor тук всеки се опитва „агресивно да ви измъкне парите“.

Островът на свободата, Ню Йорк

Трябва да го прекръстят на „Островът на опашките“. Редите се на опашка, за да се качите на ферибота, после се редите на опашка, за да видите Статуята на Свободата, след това се редите на опашка за ужасно скъпо кафе и сандвич.

След това се редите на опашка, за да се качите обратно на ферибота, защото след като сте се снимали пред статуята и сте се изяли сандвича, вече няма какво да правите там.

Франкфурт, Германия

Нали знаете как всеки голям град има един район, който е финансов център? И този район вечер е напълно мъртъв, тих и празен.

Целият град Франкфурт е така. Той може да е важен финансов център, но повечето хора го намират за стерилен и скучен.

Уолт Дисни, Флорида

Плащате 100 долара, за да прекарате цял ден в препълнено място с шумни родители с деца, а след това ви изнудват за още какво ли не. Бутилка вода струва 2.50 долара, а ако искате алкохолно питие, ще ви трябват 8.50 долара.

Казабланка, Мароко

Името звучи някак приказно, но няма нищо такова. Градът се състои предимно от офис сгради. Туристите го описват като град „без душа“.

Останала част от Мароко обаче е чудесна. Може да ползвате Казабланка просто като летище, от където да започнете пътуването си из страната.

Лас Вегас, Невада

Няма нищо по-депресиращо от гледката на казино в 3 часа сутринта. Неонови светлини и миризма на отчаяни хора, изгубили много пари.

Храната е много скъпа, билетите за концерти и други събития са ужасно надценени и дори да не залагате на хазарт, със сигурност ще си тръгнете с доста олекнали джобове.