Шиниъд Кларксън е на 36 години. Тя никога не е работила.

Майка е на две деца. Издържа се от помощи, каквито получава вече 20 години.

Тя е посъветвала своята 19-годишна дъщеря да забременее, за да може да получава помощи и тя.

Мис Кларксън получава 1 200 паунда на месец от държавата.

Дъщеря й е бременна в 6-ия месец, а тя е щастлива от този факт, защото когато детето се роди, те ще получават още 400 паунда на месец. Освен това социалните ще дадат на дъщеря й собствен апартамент с две спални.

По-малката й дъщеря Ейми е на 12 години.

Виж още: Все повече англичани живеят от помощи - не им се работи!

Шиниъд Кларксън няма никакво образование. Това означава, че тя не може да си намери високоплатена работа. А защо да върши нископлатена длъжност, като може да получава същите пари наготово и да не върши нищо?

„Казах на Мелиса (дъщеря й – бел. ред.) да използва системата. Ако има бебе, тя ще получи къща и ще си осигури добър живот. Не искам тя да работи за жълти стотинки.“

Кларксън казва, че животът на помощи е „спокоен“:

„Така ме устройва. Нямам никакъв стрес. Прекарвам деня си като готвя, чистя и гледам телевизия. Понякога ми идват приятели на гости.

На въпроса дали не мисли, че работещите имат право да се гневят на хора като нея, тя казва:

„Хората не бива да ме съдят. Не съм виновна аз, а системата. Защо да работя като мога да получавам повече пари без да правя нищо?“

Шиниъд Кларксън е напуснала училище на 15 години, защото е била бременна. Тя получава помощи от 16-годишна.

Първоначално е получавала 260 паунда на месец по време на бременността си. 9 месеца след раждането е получила собствен дом с две спални и 68 паунда на месец за детски.

Месеци след като Мелиса се е родила тя се разделила с бащата на детето. Казва, че се радвала да получи къщата от социалните. „Радвах се да имам собствен дом. Беше хубава, просторна къща.“

Докато Мелиса е била бебе тя е получавала 328 паунда на месец. Когато Мелиса тръгнала на училище, тя се чувствала самотна и тогава родила второто си дете Ейми. С второто дете помощите й се увеличили на 1 020 паунда на месец и я преместили в къща с 3 спални.