Facebook купи мобилното приложение Moves, което позволява да следите своята физическа активност с iPhone или смартфон с ОС Android на Google.

Приложението позволява да изчислите броя на крачките, направени през деня, изминатите разстояния и продължителността на една дейност. То е част от изживяващия бум пазар на аксесоари и приложения, свързани със спорта и здравето, съобщава АФП.

„Екипът на Moves създаде невероятно средство за милиони хора, които искат да разбират по-добре своята ежедневна спортна активност, и чакаме с нетърпение приложението да продължи да набира скорост“, каза говорител на социалната мрежа с над един милиард потребители.

Той уточни, че ключови членове на Moves ще се присъединят към екипа на Facebook, но приложението ще продължи да работи независимо. В същото време говорителят отказа да съобщи финансовите параметри на сделката.

Moves, която също потвърди за сделката на сайта си, уточни, че няма никакъв проект за промяна на дейността си или обединяване на базата данни с Facebook.

Социалната мрежа превърна мобилната си версия в силна точка за растежа си, както показаха и тримесечните резултати, публикувани в сряда вечерта. Главният изпълнителен директор и основател Марк Закърбърг уточни по този повод , ченеговата амбиция е да създаде "екосистема" от мобилни приложения.

За да се поддържа интереса към своята мрежа за потребителите, Facebook работи, за да разнообрази своите мобилни приложения.