Транссексуален, който иска да бъде жена, успя да събере за по-малко от 24 часа 8000 долара за операцията си за смяна на пола.

Саманта Алън, която е част от Департамента по женски, полови и сексуални изследвания в Университета Емори в Атланта, САЩ, успяла да събере парите от дарения по интернет. "Свикнала съм да бъда обиждана. Наричана съм антижена, антогей, антитранссексуална. Получавала съм имейли с обидно съдържание, че съм срам и позор за обществото. Сега плача от щастие. Благодаря ви за подкрепата за моята операция за смяна на пола", пише Саманта, съобщава БГНЕС.

Г-ца Алън се ражда момче, но иска да се подложи на операцията за премахване на пениса и неговата замяна с вагина. Нейните проучвания показали, че операцията ще струва около 20 000 долара. Здравната й осигуровка покрива част от разходите, но тя трябвало да доплати още 8000 долара. Тъй като не можела да събере парите сама, тя й съпругата й Кори Бурк започнали кампания за набиране на средства за операцията.

Саманта споделя, че не вярвала да събере всички 8000 долара от дарения. Всеки път обаче, когато обновявала страницата си в интернет, сумата се покачвала с поне 500 долара. В края на първия ден имало 5000 долара, а на следващия ден необходимата сума била налична благодарение на щедростта на непознати хора. Малко след това тя се подложила на операцията, която преминала успешно.