Китайската телекомуникационна компания Huawei представи вчера в Париж най-новия си модел смартфон - Ascend P7.

Моделът ще залага на предната си камера от 8 мегапиксела за привличане на потребители, която прави удобно снимането на „селфита“ и „груфита“ (групови самостоятелни снимки), станали изключително популярни напоследък.

Компанията е далеч пред своите конкуренти, чиито предни камери обикновено са 2-мегапикселови. Камерата дава възможност също така за заснемане на панорамна снимка.

Устройството е с 5-инчов дисплей с разделителна способност от 1920 х 1080 пиксела, като ще може да работи и в 4 G-мрежи. Разполага с четириядрен процесор със скорост от 1.8 GHz, както и 13-мегапикселова задна камера.

Той е изключително тънък – едва 6.5 мм., което е далеч под дебелината от 8.1 мм за Smasung Galaxy S5. Функционира с операционна система Android.

Компанията Huawei, която е третият най-голям производител на смартфони в света и разполага с дял от 4.9% от световния пазар, възнамерява да наложи водещия си смартфон благодарение на по-ниската му цена.

Моделът Ascend P7 ще се предлага за 449 евро без договор, което е далеч под цената на iPhone 5S, стартираща от 699 евро в Германия и тази на Samsung Galaxy S5 от 600 евро.