Голям търговски център в американския град Парамус, щата Ню Джърси, беше евакуиран заради съобщения за стрелба. Става дума за търговския център „Гардън стейт плаза", който е един от най-големите в щата. На територията му има 300 магазина.

По данни на местната полиция обаче паниката в събота вечер е била предизвикана от пожар в кола на паркинга, предаде местния клон на телевизия CBS.

Пламъците лумнали в 8:09 часа в кола, паркирана близо до сградата. В резултат пушек започнал да влиза вътре в съседните магазини, съобщи bTV.

По-късно граждани започнали да съобщават в полицията за силни шумове, подобни на изстрели. Според полицията това вероятно са били звуци от пламването на автомобила.

Паниката се появила, когато клиентите се втурнали към най-близките изходи, а на паркинга се създала суматоха заради множеството хора, които се опитвали да намерят колите си. Много хора останали за кратко заключени в магазините, някои клиенти се прикрили в пробните, докато полицаите не ги пуснали.

Спешната евакуация на клиентите предизвика задръствания по околните пътни артерии.

Миналия ноември в същия център бе открита безразборна стрелба по хора от 20-годишния Ричард Шуп. Тогава никой не пострада, а Шуп се самоуби.