Утре (14 май, сряда) и четвъртък (15 май) в столичния Кемпински хотел Зографски, зала София, ще се проведе най-голямото икономическо събитието в страната – Шумът на парите. Форумът е безплатен за присъствие.

Във форума ще вземат участие над 30 лектори, включително и четирима чуждестранни представители. Събитието е с начален час 9.30 часа на 14 май (сряда), като на сцената ще застанат някои от най-уважаваните икономисти в страната.

Модераторът Владимир Каролев ще дискутира заедно с Лъчезар Богданов, управляващ партньор на Industry Watch Group, Георги Ангелов, старши икономист във фондация „Отворено общество“, Камен Колчев, главен изпълнителен директор и председател на съвета на директорите в Елана Финансов Холдинг, Емил Хърсев, финансист, и инвестиционният консултант Борислав Стефанов икономическите перспективи пред страната ни.

Малко след 11 часа ще стартира и участието на част от топ банкерите в страната.

Сред лекторите личат имената на Даниела Христова, член на УС и прокурист в Сосиете Женерал Експресбанк и Петър Андронов, главен изпълнителен директор и председател на УС на СИБАНК.

Банка Пиреос България ще бъде представена от Маргарита Петрова-Кариди, генерален директор и член на Съвета на директорите, а главният икономист Кристофор Павлов ще бъде лектор от най-голямата българска банка - Уникредит Булбанк.

Секторът на небанковите финансови инситуции ще бъде представен от новия главен оперативен директор на Провидeнт Файненшъл България Степан Попелка.

Неизменен модератор на дискусията, както и в предходните четири издания на форума, ще е Тихомир Тошев, изпълнителен директор на Кредит Център и Кредит Пойнт.

Дискусията за състоянието и перспективите на жилищния пазар у нас ще се проведе на 14 май от 13.00 часа. Модератор на панела ще е Иван Велков, бивш председател на Националното сдружение Недвижими имоти, известен и с работата си в Colliers и Райфайзен имоти.

Сред лекторите личат имената на управляващия партньор в Лукс Имоти Никола Стоянов, управителя на Форос Добромир Ганев и Виктор Генев, управляващ съдружник и мениджър бизнес развитие в Амрита.

Мнението си по време на форума ще изкажат също така и Антон Андонов, председател на Съвета на директорите на ЕРА България, Георги Павлов, изпълнителен директор на Адрес Недвижими имоти и оперативният директор на Бългериан Пропертис Полина Стойкова.

Във втория ден на събитието денят ще стартира с панел „Капиталови пазари", където сред участниците личат имената на Михаел Бюл, главен изпълнителен директор на Виенската фондова борса, съветникът на главния изпълнителен директор на Варшавската борса Адам Мачиевски - Павел Чуприна, и главният изпълнителен директор и член на борда на директорите на Helex Group Сократис Лазаридис.

За своето второ участие тази година ще присъства Айдън Сейман, изпълнителен заместник- председател на Борса Истанбул, докато от българска страна лектори ще са Иван Такев, изпълнителен директор на Българска фондова борса, и Мирослав Маринов, изпълнителен директор и член на Управителния съвет на ПОК Довериe.

Модератор на дискусията тази година ще бъде Георги Български, директор на Дирекция "Търговия, емитенти и членство" и член на Съвета на директорите на Българска фондова борса.

Шумът на парите' 2014 ще завърши с панел „Общо застраховане“, където модераторът Николай Здравков ще дискутира състоянието и тенденциите в застрахователния сектор с Цветанка Крумова, изпълнителен директор и член на Управителния съвет на Армеец, Стефан Софиянски, председател на УС на Лев Корпорация, Пламен Ялъмов, председател на Изпълнителния комитет на Алианц България Холдинг, Александър Пеев, директор "Развитие на търговската мрежа и продажби" на ДЗИ Общо застраховане и директорът "Общо застраховане" на Уника Николай Генчев.

Повече информация за програмата, както и имената на потвърдилите лектори може да намерите на profit.bg/forum или фейсбук страницата на събитието.

Форумът "Шумът на парите" се осъществява със съдействието на Мтел, Сосиете Женерал Експресбанк, ДЗИ – KBC Group, Лукс Имоти, ПОК Доверие, Провидент Файненшъл България, Консултантска къща Амрита, ActivTrades и LG.

Организационен партньор на събитието тази година е агенцията за връзки с обществеността AMI Communications България.

Медийни партньори на събитието са сп. Мениджър, Дарик радио, новинарските сайтове fakti.bg, novini.bg и cross.bg, както и специализираните imot.bg, Seenews и insurance.bg.