Преди две години Марк Закърбърг се ожени за дългогодишната си приятелка Присила Чан. Сватбата на 19 май 2012 годна бе изненада за приятелите им, които били поканени на гости по случай дипломирането на Чан.

Чан и Закърбърг се запознават, докато чакат на опашка за тоалетна на парти в Харвард.

Наричат Чан „първата дама“ на Facebook.

Ето как се развива връзката им през годините:

Двамата се запознават на парти през 2003 година, докато са студенти в Харвард.

Когато той я поканил на първа среща казал, че предпочита да излезе с нея, отколкото да си довършва темата за средата на срока.

Чан е един от първите потребители във Facebook. Профилът й показва, че се е регистрирал на 5 февруари 2004 година.

Чан завършва Харвард през 2007 година. След това тя се мести в Калифорния заради Закърбърг. Започва да учи медицина в UCSF и наема апартамент близо до Golden Gate Park. Закърбърг и ходи на гости почти всеки уикенд. Двамата се разхождат в парка, ходят на гребане (той настоява да гребат в различни лодки, състезавайки се). В неделя си готвят азиатска кухня.

Тъй като Закърбърг е много зает с Facebook, Чан е поискала да сключват договор за свободното време. Тя има 100 минути на седмица време само за двамата (онлайн не се брои). Настоява и на едно излизане на седмица.

Двамата пътуват по света. По традиция прекарват две седмици през декември в чужбина. Ходят до Китай, за да видят семейството на Чан, а Закърбърг дори е започнал да учи китайски.

Чан е до Марк Закърбръг през цялото време на разработването на Facebook. Тя казва, че най-стресиращият период за него е бил, когато той е отказал многобройни оферти за придобиване, включително предложение за 1 млрд. долара от Yahoo през 2006 година.

През септември 2010 година двамата започват да живеят заедно. Той обявява това в статус: „Присила Чан се мести при мен от този уикенд. Вече имаме по две от всичко, така че ако имате нужда от някакви домашни потреби, чинии, чаши и така нататък, елата и си вземете, преди да сме ги раздали.“

Един месец по-късно бяха снимани да дават заедно лакомства на децата за Halloween.

Същия месец двамата най-накрая сложиха в профилите си информацията, че са във връзка.

Преди две години те се ожениха, няколко дни, след като Чан се дипломира като лекар.

Виж още: Как Марк Закърбъг харчи парите си?

За медения си месец отидоха в Италия. Бяха забелязвани да се хранят в McDonald's.

Миналата година бяха на ваканция в Хавай, където пак бяха забелязани да се хранят в заведения за бързо хранене.

Наскоро дариха 120 млн. долара на училищата в Сан Франциско.