Какво включва едно сафари за 80 000 долара?
Сафаритата са еволюирали доста от времената на брезентовите палатки, манерките за вода и неудобното придвижване с джип.
За супер богатите сафаритата в днешно време предлагат транспорт с частен самолет, храна приготвена от водещи готвачи, палатки с две спални с бани, летене с балон и шампанско, което се лее безспир, пише CNBC.
Пионерът в областта на луксозни пътувания Джефри Кент предлага точно такава обиколка на Африка за супербогатите. Пътуването включва придвижване с частен самолет в седем страни в рамките на три седмици. Цената е 80 000 долара на човек, а местата за това удоволствие са разпродадени само за две седмици.
Разбира се, 80 000 долара е сериозна цена, но Кент, който е основател и главен изпълнителен директор на туристическата компания Abercrombie & Kent, казва, че е организирал доста сафарита на много по-високи цени, тъй като богатите посвещават по-голяма част от разходите си на редки изживявания и екзотични пътувания.
"Организирали сме много милионни пътувания," казва той. "Някои за 2 млн. долара, други за 2.5 млн. долара."
Сафарито за 80 000 долара обаче е доста луксозно, дори за стандартите на супербогатите.
Първата спирка от него е Южна Африка, където гостите могат да се насладят на петзвездна вечеря. След кратък престой в Cape Grace, един от водещите хотели в Африка, групата поема към Намибия. Те получават тур на пясъчните дюни, шампанско доставено от парашутисти и многостепенна вечеря в средата на пустинята.
Вижте още: Компания предлага безплатна луксозна почивка за 1 млн. долара
Следващата спирка е Ботсуана, където има наблюдение на слонове, а след това се пътува до Замбия за посещение с хеликоптер на водопада Виктория.
След това обиколката включва резервата Серенгети в Танзания, където се наблюдава и миграцията на антилопите гну към Кения.
Както обаче и самият Кент знае от опит, дори и супербогатите не могат да контролират времето или придвижването на 1.5 милиона диви животни.
Така че, когато вали и антилопите гну не се появяват вкупом, групата се насочва към местния хотел Four Seasons, където елитни готвачи са подготвили истински пир с още шампанско.
"Изглежда сякаш е много лесно, но всичко това изисква много планиране" казва Кент.