Сафаритата са еволюирали доста от времената на брезентовите палатки, манерките за вода и неудобното придвижване с джип.

За супер богатите сафаритата в днешно време предлагат транспорт с частен самолет, храна приготвена от водещи готвачи, палатки с две спални с бани, летене с балон и шампанско, което се лее безспир, пише CNBC.

Пионерът в областта на луксозни пътувания Джефри Кент предлага точно такава обиколка на Африка за супербогатите. Пътуването включва придвижване с частен самолет в седем страни в рамките на три седмици. Цената е 80 000 долара на човек, а местата за това удоволствие са разпродадени само за две седмици.

Разбира се, 80 000 долара е сериозна цена, но Кент, който е основател и главен изпълнителен директор на туристическата компания Abercrombie & Kent, казва, че е организирал доста сафарита на много по-високи цени, тъй като богатите посвещават по-голяма част от разходите си на редки изживявания и екзотични пътувания.

"Организирали сме много милионни пътувания," казва той. "Някои за 2 млн. долара, други за 2.5 млн. долара."

Сафарито за 80 000 долара обаче е доста луксозно, дори за стандартите на супербогатите.

Първата спирка от него е Южна Африка, където гостите могат да се насладят на петзвездна вечеря. След кратък престой в Cape Grace, един от водещите хотели в Африка, групата поема към Намибия. Те получават тур на пясъчните дюни, шампанско доставено от парашутисти и многостепенна вечеря в средата на пустинята.

Вижте още: Компания предлага безплатна луксозна почивка за 1 млн. долара

Следващата спирка е Ботсуана, където има наблюдение на слонове, а след това се пътува до Замбия за посещение с хеликоптер на водопада Виктория.

След това обиколката включва резервата Серенгети в Танзания, където се наблюдава и миграцията на антилопите гну към Кения.

Както обаче и самият Кент знае от опит, дори и супербогатите не могат да контролират времето или придвижването на 1.5 милиона диви животни.

Така че, когато вали и антилопите гну не се появяват вкупом, групата се насочва към местния хотел Four Seasons, където елитни готвачи са подготвили истински пир с още шампанско.

"Изглежда сякаш е много лесно, но всичко това изисква много планиране" казва Кент.