Много щатски анализатори смятат, че най-вероятно ще има корекция за индексите, предвид на непрестанните рекорди, до които се повишават. Те припомнят за цикличната природа на пазара, като се съгласяват, че е напълно възможно да сме близо до момента на началото на тази корекция.

Какво обаче, съветват все повече специалисти?

Много стават анализаторите, които препоръчват на инвеститорите да използват потенциалната бъдеща слабост на пазара, за да попълват своите портфейли.

Един от тях е известният инвеститор Джим Креймър.

„Основната част от спадовете от 2009-та година са предоставяли добри възможности за покупки“, коментира Креймър във финансовото издание CNBС. „Когато се занимавате с висококачествени акции, които не са скъпи, тогава всяка слабост в цената може да предоставя добра възможност за покупка“, допълва още той.

На пазара обикновено се случва обратното. Индивидуалните инвеститори имат склонност да купуват акции, когато се повишават и странят от тези, чиято цена проявява слабост. А според Креймър би следвало да е обратното.

Инвеститорите не бива да се страхуват да купуват акции, чието предлагане е значително в определен момент, ако компанията се отличава със стабилен фундамент. „Купувачите често грешат“, допълва Креймър.

Естествено инвеститорите винаги трябва да имат едно наум, че често зад по-сериозен спад в акциите на дадена компания може да има значително основание. Също така те не бива да забравят напълно и едно от основните правила в инвестирането - „Не се опитвай да хванеш падащ нож!“.