След като успява да превърне 1 000 долара, подарени от баба му, в 100 000 долара, благодарение на биткойн, предприемачът Ерик Финман няма никакво намерение да спира дотук.

Миналия месец той е използвал парите, за да създаде собствена образователна компания на име Botangle, пише Mashable.

Петнадесетгодишният предприемач и програмист е запален по самообразованието. Още от малък той се е учил сам и е учил и приятелите си на компютри и роботика. В момента Финман работи по собствена система за средно чрез обучение от вкъщи и не планира да ходи в колеж.

Вижте още: Той пристига в САЩ с 26 долара, а сега е мултимилионер

"Всъщност съм сключил сделка с родителите ми, че ако успея да направя 1 млн. долара преди да стана на 18 г., няма да ходя в колеж. Ще го направя или ще умра опитвайки се," споделя тийнейджърът пред Mashable. Другата цел, която иска да постигне с компанията си, която вече има 20 служители, е да помогне на други деца да направят същото.

"Не възприемам Botangle като сайт за онлайн обучение. Считам го за онлайн институция," казва Финман. "Работя по това да превърна Botangle в най-добрия уебсайт в мрежата, така че да има хора, които напълно да се откажат от настоящата образователна система и да се образоват изцяло онлайн!"

Младият предприемач споделя, че в училище се е сблъсквал в някои ситуации с учители, които са го обезсърчавали, но впоследствие е намирал вдъхновение чрез своите интернет идоли Алекси Оханян от Reddit и Питър Тийл.

"Не бях доволен от местните училища в Айдахо, а един от учителите ми дори ми заяви, че ще работя в заведение за бързо хранене до края на живота ми," казва той.

След като прочита отново книгата на Оханян, той решава да действа и да започне нещо друго, нещо което самият той би искал да използва.