Представете си, че сте си купили първата си кола за 250 000 долара. Тя е красива, ускорява от 0 до 100 км/ч за три секунди и развива максимална скорост от 350 км/ч.

Сега си представете, че карате тази кола по пътищата. Задръствания, дупки, лоши шофьори, камери, следящи за превишение на скоростта, и полицаи, които завиждат на каращите Ferrari.

Накратко, идеята да притежавате суперкола често е по-добра от реалността, пише CNBC.

По тази причина Том О'Гара, дилър на суперколи, се присъединява към нов вид забавление. То се нарича Thermal Club и обещава да даде на притежателите на суперавтомобили възможност да се насладят на колите си максимално, докато в същото време са част от елитен клуб.

Thermal е дълга 6 км частна писта с цена от 120 млн. долара в калифорнийския пустинен град Ла Куинта, където ще се забавляват богатите собственици на автомобили и техните семейства. За тези членове от семействата, които не обичат колите, клубът разполага със спа, басейн, детски център и чудесна храна.

Вижте още: SCC – клубът на богатите млади китайци

Включването в клуба струва 85 000 за индивидуално членство и 200 000 за корпоративно. Желаещите да се включат също така ще трябва да притежават земя около пистата. Това ще им струва между 400 000 и над 800 000 долара, в зависимост от това колко близо до пистата е имотът.

От членовете след това се очаква да построят "вили-гаражи"— скъпи домове за автомобилите, които могат да включват асансьори, наблюдателни зали и центрове за обработка на данни, където да се проверява постигнатото време на пистата. Някои от тези гаражи се очаква да струват стотици хиляди долари.

"Тези вили-гаражи ще бъдат място, където хората ще могат да съхраняват и да показват колите си," казва Тони Рено, президент на Thermal.

Колкото по-близо сте до пистата, толкова по-високи ще са цените на земята, а търсенето е доста голямо.

"Не само че имате гледка към планините, но ще имате гледка и към трасето," казва Рено.