По време на сезонните намаления отстъпките на търговците често достигат 75%. Има обаче някои продукти и услуги, които никога не са на разпродажба. Вижте 10 от тях:

Сватбени услуги

Ако сте в разгара на планирането на големия ден, вероятно сте забелязали, че сватбените агенти, фотографите, операторите и другите професии, свързани с бизнеса, никога не дисконтират техните услуги.

Други разходи, свързани със сватбата, които никога не намаляват цената си, са тортата, сватбените покани и кувертите в ресторантите.

Образование

В зависимост от града и държавата, в която живеете, частните уроци могат да ви струват цяло състояние. Това се отнася както за допълнителните курсове за обучение, така и за таксите на най-елитните училища.

Много от днешните гимназисти работят усилено, за да спечелят стипендии, защото висшето образование поскъпва всяка година. И понеже малцина успяват, много млади хора все още се дипломират с големи дългове.

Луксозно облекло

Повечето облекла могат да бъдат закупени на разпродажба в някакъв момент през годината, особено на популярния в Щатите Черен петък или в дните след Коледа.

Има обаче и дизайнери, които рядко, а други никога, поставят етикет Sale на продуктите си. Примери за това са UGG, Hermès Birkin и Louis Vuitton.

Вижте още: Любимите марки на жените

Билети за концерти и спортни събития

Любимата ви банда идва в града. Най-вероятно вече знаете, че билетите за нейния концерт не само са скъпи, но и свършват бързо.

За да гледате едни от най-елитните спортни събития, също трябва да се бръкнете дълбоко. Билетите за тях почти никога не се предлагат с отстъпка.

Строителни материали

Изключително рядко се случва да бъде намалена цената на строителните материали като тухли, дървесина и камък. Можете да намерите по-евтино паркет и тапети през зимата, защото това не е сезонът за ремонти, но в никакъв случай отстъпките няма да достигат 70%.

Ако пък имате нужда от озеленяване за градината, нямате никакъв шанс да го купите по-евтино. Просто защото цветята се предлагат на пазара за определен период от време и не залежават по рафтовете с години.

Най-новата електроника

Да, разпродажбите на електроника са често срещано явление и отстъпките са големи. Но има и компании, които никога не свалят цените с много – пример за това са продуктите на Apple.

Освен това новите модели телевизори, смартфони и лаптопи ще бъдат на разпродажба..., когато остареят.

Био продукти

Все повече хора променят начина си на живот и се насочват към био магазините. Ако сте техен клиент, със сигурност знаете, че продуктите им са доста по-скъпи от традиционните храни и никога не се разпродават.

Всеки за себе си може да прецени дали да плати повече за био храни или да се довери на предложенията на големите хипермаркети, които често правят отстъпки.

Вижте още: В кои градове купуваме най-евтините основни храни?

Козметични продукти и услуги

През целия си живот жените харчат хиляди за козметични продукти и услуги. Разбира се, винаги можете да си купите на разпродажба ежедневни козметични продукти, но те рядко ще бъдат на реномирани марки.

У нас вече са много популярни така наречените „ваучери“, издавани от фризьорски салони и козметични студиа, но често качеството на услугата изобщо не отговаря на онова, което получавате, когато заплатите пълната сума.

Професионални услуги

Няма такова нещо като намалена такса за адвокатски услуги. Или пък сезонна разпродажба на лекарски прегледи. Адвокати, лекари, ветеринари и други специалисти образуват цената на услугите си според техния опит и никога не предлагат отстъпки.

Това е много лоша новина за онези, които имат нужда от зъболекар или пластичен хирург. В тези две области цените непрекъснато се повишават и са непосилни за повечето хора.

Горива

За милиони хора, които зависят от колите си, високите цени на горивата са сериозна дупка в семейния бюджет. И въпреки че, в зависимост от цената на петрола, стойността на горивата варира, на нито една бензиностанция няма да видите надпис „Разпродажба“.

Цените на горивата се отразяват пряко и върху стойността на самолетните и автобусни билети, както и върху обществения транспорт. А за непреките влияния няма смисъл да говорим.