"Once upon a time you dressed so fine, you threw the bums a dime in your prime, didn't you?"

Това са едни от най-популярните думи в музикалната история. Сега оригиналният текст на песента на Боб Дилън "Like a Rolling Stone", написан на ръка от самия него върху листа в хотел и изпълнение с поправки и артистични драскулки се предлагат на търг.

Аукционната къща Sotheby's продава текста като част от по-голям търг на предмети свързани с историята на рок музиката.

Текстът към песента от 1965 г., която според Ричард Остин от аукционната къща, е повлияла всички от Бийтълс до Боно, се очаква да бъде купен за между 1 и 2 млн. долара.

"Това е свещеният Граал на музикалните текстове," казва Остин. Те също така предлагат възможност да се види старателния начин на писане на текстове от страна на Дилън. Той започва с 20 страници, след което намалява обема им до 4, които са изпълнени и с други рими и текст.

На търга ще се продават и други известни артикули, като костюм на Евлис Пресли, с който той е пял в Лас Вегас и които се очаква да бъде продаден за между 100 000 и 200 000 долара.

Ще бъде предложено и пиано, на което са свирили Джон Ленън, Елтън Джон и Дейвид Бауи, информира CNBC.

Известният договор за 1 долара на Джими Хендрикс, който дава правата върху неговите концерти на PPX Enterprises само срещу 1 долара и коства на музиканта цяло състояние, също се продава. Очаква се той да бъде купен за между 100 000 и 200 000 долара.