Стинг се присъединява към богатите, които смятат, че големите богатства не бива да се наследяват.

62-годишният музикант, който разполага с около 100 млн. паунда, има шест деца – трима сина и три дъщери, на възраст между 18 и 37 години.

“Те трябва да работят,“ каза Стинг пред списание Event. “Всичките ми деца го знаят и рядко искат нещо от мен, за което се радвам. Разбира се, ако изпаднат в беда, аз ще им помогна, но до сега не ми се е налагало да го правя. Те имат своята работна етика и искат да успеят сами.“

Стинг уточнява, че наследството, което ще остави, така или иначе няма да е голямо, защото семейството харчи много.

Самият Стинг е израснал в семейство на работници в Уолсенд, Англия. В началото той казва, че е свирел по кръчми за 10 паунда на вечер, но това го е научило на много.

Виж още: Най-красивите богати наследнички в Русия

Той казва, че ако славата е дошла при него бързо, както при Джъстин Бийбър, той е нямало да може да са научи да оценява това, което има.

Музикантът каза и че Кралицата има вина за това, че е станал амбициозен. Спомня си нейно посещение в града му и как си е казал „Ще стана богат, известен и ще карам Rolls-Royce като нейния.“

Инициативата против наследяване на големи богатства бе започната от Бил Гейтс. Той има 76 млрд. долара, които няма да остави на децата си. Към инициативата се е присъединил Уорън Бъфет и др. Идеята е богаташите да оставят за благотворителност най-малко половината от парите си след смъртта си.