По време на ежегодната сбирка на собственици на спортни автомобили Ferrari Cavalcade в Сицилия, която приключи през уикенда, Ferrari представи нов модел - Ferrari F12 TRS

Автомобилът е проектиран и създаден въз основа на платформата на Ferrari F12 Berlinetta. Кабрио моделът F12 TRS е създаден по молба на клиент.

От Ferrari обявиха, че колата е с цена от 4.2 млн. долара. Дизайнът и името F12 TRS идват от модела Ferrari 250 Testa Rossa от 1957 г., който е използван като вдъхновение.

Вижте още: Най-скъпите модели Maserati

Ferrari F12 TRS има същия 6.3-литров V12 двигател като F12 Berlinetta. Той има максимална мощност от 740 конски сили и 690 Nm въртящ момент, които са достатъчни автомобилът да ускорява от 0 до 100 км/ч само за 3.1 секунди. Скорост от 200 км/ч пък се постига за 8.5 секунди.

Интериорът на колата е ограничен до най-основните неща. Аудиосистемата, контролът на прозорците, стелките, централните въздуховоди, жабката и различните държачи са премахнати от колата. Контролът на климатизацията на колата също така е ограничен до минимум.

За съжаление F12 TRS е единичен модел, така че почитателите на Ferrari няма да го видят в автосалоните на марката.