В развития свят равноправието на половете е задължително.

За това съществуването на следните продукти и услуги може да ви изненада. Това са продукти само за жени:

Места за паркинг

В Южна Корея са отделили ексклузивни места за паркинг само за жени.

Лентите са оцветени в розово. Тези паркоместа са малко по-широки от обикновено и са по-близо до асансьорите и ескалаторите.

Сеул е похарчил 100 млн. долара за разкриване на такива паркоместа, които са част от програма с цел да направи града по-дружелюбен към жените.

Виж още: Какво искат жените и кога го искат?

Това не е първият подобен случай. Подобни места за паркиране е имало в Китай, Кувейт, Малайзия, Индонезия, Австрия и Италия.

Компютри само за жени

През 2012 година Fujitsu пусна компютри, таргетиращи жените с името "Floral Kiss". Компанията ги рекламираше като продукти, разработени от женски екипи инженери, целящи да доведат повече елегантност в сферата.

Те са в три цвята - „елегантно бяло“, „женствено розово“, и „луксозно кафяво“.

Копчето за отваряне е конструирано така, че да се отваря лесно с голям маникюр.

Някои бутони, като този за Caps Lock са декорирани с диамант.

Жени хамали

Van Girls е компания за преместване, в която хамалите са само жени.

Тя е основана през 2012 година от 30-годишната Ема Ленмън. Тя е била пожарникар, но е напуснала работа, за да основе тази фирма.

Те разчитат на това, че жените хамали се приемат като по-внимателни. В бригадата има професионална състезателка по ръгби и дама с юридическо образование.

Хотелски етаж само за жени

На 17-ия етаж на хотел Bella Sky Hotel в Копенхаген могат да отсядат само жени. Това е първият подобен етаж в Европа.

Дизайнът на стаите е направен за жени, в него има цветя, разнообразие от огледала и свежи цветове.

Такива етажи има още а в Naumi Hotel в Сингапур, Premier Hotel в Ню Йорк, The London Dukes Hotel и Georgian Court Hotel във Ванкувър.

Мотриси само за жени

От 50 години в Япония има „цветни вагони“, които са само за жени. Първоначално те са направени с цел да се предпазят ученичките от перверзници.

Днес първият вагон на мотрисата на метрото традиционно се счита за женски. Той е изрисуван с розови цветя и е за дами, които не искат да се блъскат и да пътуват в прекалено интимна близост с мъжете в метрото.

Виж още: 23 факта за жените (ръководство за употреба)

Често мъже чужденци се качват в тези вагони, защото не знаят, че са женски. За чужденци дамите обикновено не правят проблем, но ако японец се качи в тях, обикновено го карата да слезе веднага.

Такси само за жени

Само в Лондон всеки месец има 10 оплаквания от жени, нападнати в нелицензирано такси.

За това в английската столица има таксита Pink Ladies. Те се шофират от жени и се счита, че в тях дамите се чувстват по-сигурни. За да ползвате такова такси трябва да се регистрирате като членове в клуба. Пътуванията обикновено са предплатени.

Бар само за жени

KC'z Bar отвори врати през февруари тази година в Лондон.

Това е място, където жените да се събират след работа.

Обикновено когато хората отиват на бар една от целите им е да се срещнат с приятни представители на другия пол, така че престои да видим дали тази идея ще просъществува.