Тези плажове със сигурност ще бъдат оценени от както от феновете на нетрадиционната почивка, така и от фенове на красотата на природата. Някои от тях са разположени далеч от обичайните туристически маршрути, но изминатото разстояние със сигурност ще се отплати в ярки впечатления.

Вижте още: Тези 18 плажа се славят с едни от най-чистите води

Кравешкият плаж, Гоа, Индия

Кравата в Индия се смята за свещено животно и следователно има пълното право да се попече на плажа. Очевидно е, че санитарните условия на брега на морето са по-малко от идеални, но добитъкът привлича много туристи. Вие няма да попаднете на такава гледка никъде другаде по света.

Розовият плаж, о. Харбър, Бахамите

Необичайният розов пясък на този усамотен плаж се дължи на морския живот, като например коралови мекотели и фораминифери. Техните розови черупки, смесени с пясък, придават на плажа много романтичен вид. Дължината на бледорозовата крайбрежната ивица е около 8 км. Дори и да се разхождате по брега на морето в продължение на няколко часа, най-вероятно няма да срещнете други хора, което прави плажа рай за романтици прави.

Горещият плаж, Нова Зеландия

Подземни извори с топла минерална вода достигат повърхността на този плаж. Тук всеки може да изкопае свой собствен мини басейн в пясъка и да се наслади на приятна и полезна спа процедура . Между другото, водата в океана е доста студена в сравнение с изворната вода, така че терапевтичната процедура може да бъде завършена с контрастна баня.

Стъкленият плаж, Калифорния, САЩ

Този калифорнийски плаж е съставен от камъчета и полирани стъклени фрагменти. Появата на плажа се дължи на градското сметище. В продължение на много години боклукът, изхвърлени там, включително стъклени предмети и бутилки, се събира, а водата превръща стъклото в "морски камъни", така че плажната ивица може да свети и блести на слънцето.

Chandipur , Индия

Намира се на брега на Бенгалския залив. По време на отлива плажът нараства с 5 км и всички тайни на морското дъно могат да бъдат изучавани в продължение на няколко часа.


Papakolea-Beach, Хаваите, САЩ

От разстояние пясъкът там изглежда да е зелен, но при по-внимателно разглеждане, всъщност се оказва златен. Причината за това са малки кристали хризолит, които попадаттам в резултат на вулканична дейност.

Barking Sands Beach, Хаваите, САЩ

Докато вървят по този хавайски плаж, туристите чуват звук, наподобяващ лай на куче. Никой не трябва да се страхува, тъй като звукът в действителност е произведен от кварцовия пясък, който скърца под краката.

Червеният бряг, Санторини, Гърция

Яркият червен пясък на този плаж е с вулканичен произход. Той се смята за символ на острова, и ивинаги може да се намери на пощенски картички и пътеводители. Този пясък никога не се нагорещява, но да се ходи по него е все пак трудни, заради острите и едри песъчинки. Между другото, Санторини е дом на разнообразни многоцветни плажове, нещо, което няма да намерите никъде другаде по света.

Вижте още: Най-известните плажове от филмите

Bowling Ball Beach, Калифорния, САЩ

Огромните камъни с кръгла форма приличат наистина на гигантски топки за боулинг. Тези камъни са били ваяни от водата в течение на сто години.

Vik Beach , Исландия

Плажът, разположен на брега на Атлантическия океан, прави трайно впечатление със своя черен пясък. Такъв необичаен цвят на пясъка се дължи на базалт. Недалеч от плажа, човек може да види черни базалтови скали, които в комбинация с шума на океански вълни и леден вятър създават атмосферата на това сурово, но много красиво място.