Скоковете с парашут са много популярна атракция днес. Те предлагат адреналин, възможност да преодолееш страха си, силно усещане и не на последно място – можеш да се хвалиш, че си скачал с парашут.

Когато скачате, вие имате около 60 секунди свободно падане и след това около 4 минути летене с парашута. Представете си да виждате остров Палм Джумейра от височината по време на това летене?

Ето и топ 10 места за скачане с парашут според Yahoo Travel:

Дубай, ОАЕ: Skydive Dubai

Компанията Skydive Dubai съществува само от няколко години.

Зоната й на скокове е единствената, която предлага скокове в тандем в Дубай. Можете да я видите във видео клипа на Flo Rida “Wild Ones”. Докато летите надолу, ще виждате изкуственият остров във формата на палма, хотел Бурж Ал Араб, Арабско море.

Швейцарските Алпи: Skydive Lauterbrunnen

„Скачането с парашут е една минута от вашия живот, в която нищо друго няма значение,” казва Чад Рос, който има над 9 000 скока и няколко рекорда на свое име.

Според него Швейцарските Алпи предлагат най-красивата гледка – водопади, ледени езера, зелени полета и покритите със сняг снежни върхове на планината.”

Емпурия Брава, Испания: Skydive Empuriabrava

Намира се на 64 км източно от Браселона, между Средизмено море и Пиринеите. Счита се за една от най-красивите зони за скокове в Европа.

Големия бариерен риф, Австралия: Skydive Cairns

Предлага най-високия скок в тандем в Австралия – от 4200 метра.

От тук ще видите и две локации, които са в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО – Големия бариерен риф и Влажните тропици на Куинсленд.

Планините Поконо, САЩ: Northeast Pennsylvania Skydiving Center

Единият от основателите на компанията - Дон Колнър, има 41 000 скока, с което държи световния рекорд за най-много скокове. От тук може да видите залеза над планината Шугърлоуф, горите на Пенсилвания и полетата наоколо.

Куинстаун, Нова Зеландия: NZONE Skydive

Скоковете са от 4500 метра. Ще видите планините Ремаракбълс, които са сгушени между езерата, едно от които е красивото ледено езеро Уакатипу – третото най-голямо в страната.

Кейп Таун, Южна Африка: Skydive Cape Town

Скоковете са от 3000 метра. Вижда се Тейбъл Маунтин, крайбрежието, както и близкия Кейп Уайнландс, където се срещат Индийският и Атлантическият океан.

Флорида Кийс, САЩ: Skydive Key West

В панорамата се включват Мексиканския залив, Атлантическия океан, коралови рифове и многобройни острови.

Това е едно от любимите места за скокове на Дон Келнер.

Диани Бийч, Кения: Skydive Diani

Соковете са в популярен плажен курорт. Скача се от 3 000 метра.

Ще видите коралови рифове, а в ясни дни в далечината се вижда националният резерват Шимба Хилс.

Приземяването е на плажа. Носенето на обувки по време на полета не е задължително.

Република Палау: Skydive Palau

Република Палау се състои от стотици зелени тропически острови на изток от Филипините. Известна е сред любителите на гмуркането, но има какво да предложи и за парашутисти.

Соковете не са редовни, затова трябва да следите кога са обявени.