Ferrari GTO от 1962 г., което се предлага за 47 млн. евро (63 млн. долара) в германски сайт, е смятано за претендент за най-скъпата кола в света от някои.

Това обаче вероятно е най-скъпият фалшификат в света, пише CNBC.

Медиите полудяха по модела 250 GTO от 1962, който се продава в mobile.de. Според Fox News автомобилът е "един от първите сред общо 39-те броя 250 GTO, които са напуснали завода на Ferrari."

Досега автомобили от модела GTO са продавани в частни сделки за по над 50 млн. долара. Водещият световен експерт по автомобили Ferrari с колекционерска стойност Марсел Масини твърди, че колата, която се предлага в mobile.de, е реплика. Той разполага със снимки и подробна история на всеки от истинските 39 автомобила 250 GTO, които Ferrari е произвела и знае къде е паркирана всяка от тях.

Тази кола, според него, не е една от тях.

"Това е реплика," казва Масини. "Мога да ви кажа това със 100% сигурност. Знам къде се намира всяка от тези коли днес. Това не е един от оригиналните автомобили GTO."

Според него фактът, че колата се предлага в германски сайт за коли втора употреба, е друг индикатор, че тя е фалшива.

"Хората, които купуват и продават такива коли, са изтънчени," казва той. "Те няма да я купят или обявяват за продажба в такъв сайт."

Милиардерите купувачи на GTO обаче не трябва да се разочароват, защото истински модел 250 GTO ще бъде предложен на търг в Калифорния на 14 август. Продажната и цена е над 30 млн. долара.