По време на пресконференцията, на която южнокорейската компания Samsung обяви своите резултати, изпълнителният директор на компанията намекна за два нови модела от най-висок клас, които ще бъдат представени в следващите шест месеца, като единият ще е с голям дисплей.

И докато моделът с голям дисплей най-вероятно ще е следващото поколение на Galaxy Note, то другият, за който се казва, че ще използва „нови материали“, все още е под въпрос.

Виж още: Най-добрите бюджетни смартфони

Според пазарните наблюдатели става въпрос за следващото поколение Galaxy, най-вероятно шестото подред.

Обикновено компанията представя новите си устройства Note през септември, като шест-седем месеца по-късно, през април, или май представя и новата версия на модела си от най-висок клас Galaxy S.

Иначе в средата на август компанията се очаква да представи модел с името Galaxy Alpha, за който вече се знае, че част от корпуса му ще е метален.

Моделът Galaxy Alpha най-вероятно ще е от среден клас, но с много черти, присъщи за смартфоните от висок клас, сред които 32 GB вътрешна памет, LTE-свързаност и пръстови отпечатъци.

Смартфонът може да прави известен компромис с дисплея обаче, който е най-скъпият компонент в смартфоните на Samsung. Според изтекли в интернет данни, моделът най-вероятно ще е с резолюция 1280 х 720 пиксела.

От Samsung възлагат големи надежди на новите модели, които да дадат тласък на понижаващите се продажби на компанията, която сериозно губи пазарен дял за сметка на китайските производители.