Ваканцията на ново място би трябвало да е чудесно изживяване. И тук обаче има правилни и грешни решения.

Вижте няколко грешки, които хората често допускат и които могат да помрачат ваканцията.

Да се загубиш

Преди да тръгнете на път, трябва да проучите района, където отивате. Винаги може да проверите онлайн за напътствия, но не е зле да имате и хартиена карта на района. Предварително се информирайте за това какъв обществен транспорт може да се ползва на новото място.

Доста неприятно е да се загубите на непознато място (а може би и в чужда държава) и да прекарате цял ден в лутане. Ако сте късметлии, обаче, може да се получи една доста интересна разходка.

Да изгориш на плажа още първия ден и да прекараш следващите под чадъра

По цял ден седите в офиса и изведнъж се озовавате на плажа. Първия ден слънчевите бани трябва да бъдат съвсем леки, защото иначе ще изгорите и не само, че ще трябва да търпите досадната болка, но и ще прекарате следващите няколко дни под чадъри или още по-зле – в стаята, докато другите се забавляват.

Прекалено много алкохол

На ваканция се отпускаме и финансово, и психически. Коктейл след коктейл, лесно е да се загуби мярка.

Повръщането и прекарването на следващия ден в махмурлук не са никак приятни.

Освен, че има вероятност доста да се поизложите, алкохолът може да ви накара и да вземете някои лоши решения, за които после ще съжалявате. Което ни води до следващата точка:

Случаен секс

Хората са много по-склонни към случайни флиртове, когато са на почивка. Чувството, че сте там, за да се забавлявате и алкохолът, карат хората да се освободят от задръжките.

Виж още: За секса по време на ваканция

Обвързаните може после да съжаляват.

Да обикаляте забележителности от сутрин до вечер

Когато сме в чужбина, повечето от нас се опитват волни или неволно, да посетят всяка една забележителност в туристическата брошура. Няма смисъл от ходене повече от 4 часа на ден, защото така повече се изморявате, отколкото да си почивате.

Опаковане на багажа в последния момент

Колкото и да е хубаво, идва моментът, в който трябва да си тръгнете. Опаковайте багажа си от предишната вечер. Много хора допускат грешката да опаковат в последния момент и в резултата на това си забравят ключовете, телефона, лаптопа, зарядното или всичко това и в следващите няколко дни се опитват са се свържат с хотела в опит да си върнат забравените вещи.

Не сте информирани за местните закони и обичаи

Ако сте в чужда държава е добре да се информирате за това какво е позволени и какво не. Например – в САЩ не можете да пиете алкохол и дори бира на плажа (както и в парка или друго обществено място). Солена глоба има за дамите, които се пекат без горнище и дори за бански с тип прашка.

На много места в Европа прашките и голите гърди не са забранени от закона, но на тях не се гледа с добро око.

Да профукате всичките си пари

Колкото и хубава да е почивката, внимавайте да не се върнете без пукната пара. Лесно е да похарчиш повече в лъскавите плажни заведения. Постарайте се да се впишете в предавателно установения си бюджет.