В сайта Quora се забелязват все повече питания от рода на „Как хората работят по 80-100 часа на седмица без да прегряват?“. Изглежда все повече хора се интересуват от този въпрос, притиснати от удълженото работно време, с което се сблъскват мнозина в днешни дни.

Една потребителка на сайта, която работи в инвестиционна банка, дава подробен отговор. Тя иска да запази анонимност, за това не се цитира име.

Виж още: Два изненадващи ключа за щастие на работното място

Ето и нейните съвети:

В последните три години работя по 80-100 часа на седмица и тази година ми предстои да работя по най-малко 70 часа. Ето как да оцелеете:

1. Правете календар за любимите си хора

На календар си отбелязвайте дата, на която трябва да се обадите на майка си или да вечеряте с приятеля си. Поставете тези дати предварително, иначе ще забравите.

2. Направете здравето приоритет

Въпреки тези часове на работа, аз ходя на фитнес и/или на разходка в планината поне три пъти в седмицата. Освен това се опитвам да се храня здравословно. Ако работя до късно вечер и ям само пица и картофки, ще умра.

3. Презаредете батериите на ваканция

Не се чувствайте виновни, за това че трябва да си поискате отпуска. По време на отпуската отидете някъде далече и напълно сменете пейзажа.

4. Не се пристрастявайте към кофеина

Може да ви се вижда нелогично, но това е много ценен съвет. Не пийте много кафе или Red Bull.

Аз напълно елиминирах кафето. Пия сокове, кафе без кофеин и понякога зелен чай.

5. Правете редовно секс

Но... намерете си сериозен приятел – някой, с който да се сгушите вечер и да закусвате заедно сутрин, преди поредния тежък ден.

6. Водете комуникация с колегите и шефа си

За да се губите ценно време и да не се окаже, че сте работили над нещо, което не е това, което се е очаквало, трябва непрекъснато да обсъждате работата с шефа и колективитет си.

7. Най-важният съвет обаче е – обичайте работата си. Ужасно би било да прекарвате 80 часа на седмица с нещо, което мразите.