Да напуснеш работа никак не е забавно и определено не е лесно.

Ако обаче се ужасявате от ходенето на работа и сте постоянно отегчени, може би е време да започнете да си търсите друга работа.

В свой пост в LinkedIn наскоро РОбърт О’Кийн, консултант в Charles Francis Cooper, пише, че ако игнорираме признаците, че сме надраснали настоящата си работа "рискуваме да живеем с кариера в застой или да бъдем принуден да продължим нататък."

Ето няколко предупредителни признака, че време да напуснем:

1. Чувствате се сякаш не можете да спечелите.

Ако смятате, че ролята ви в компанията е станала объркваща, или че хората от ръководството ви дават противоречива обратна връзка, може би трябва да започнете да обмисляте следващия си ход. "Никой не иска да изпадне в ситуация, в която няма как да спечели, а ако работата ви кара да се чувствате така защо да не започнете да обмисляте как да продължите напред?" пита О’Кийн. Работата ви трябва да ви кара да се чувствата ободрени и предизвиквани, казва той. "Сякаш успявате в нещо, а не сякаш водите губеща битка и не постигате нищо."

2. Изгубили сте интерес.

Според О’Кийн работата трябва да ви ангажира и предизвиква, но ако отсъстване умствено, когато трябва да работите, това вероятно вече не е вашата работа. "Важно е работата да ви тласка напред и да държи интереса ви," казва той. Ако настоящата ви позиция не ви мотивира, може би е време да потърсите такава, която го прави.

Трябва и да е забавно, според него. "Трябва да се смеете на работа и да се наслаждавате на времето си там. Ако откриете, че тя ви носи все по-малко радост, тогава може би имате нужда от смяна на пейзажа."

Вижте още: Шест мита, които саботират успеха в кариерата ви

3. Поставяте под въпрос всеки ход.

Всеки прави грешки от време на време, но ако поставяте под съмнение всяко решение, което вземате на работа, тя вероятно ви създава повече безпокойство, отколкото си струва. "Когато стигнете до етапа, в който се съмнявате в това, което казвате и се чудите дали хората около масата са съгласни с вас, продължете напред," казва той. Трябва да се уверени на работното място, а не постоянно изнервени.

4. Ужасявате се от ходенето на работа.

Ако никога не се наслаждаването на времето в офиса, или пък се ужасявате да се върнете на работа след уикенда, нещо във вашата кариера липсва. Работата не трябва да е най-вълнуващият компонент в живота ви, но ако в нея няма абсолютно нищо, което да очаквате, обмислете да го потърсите на друго място. "Ако откриете, че се наслаждавате все по-малко на работата си, тогава вероятно имате нужда от смяна на пейзажа”, според О’Кийн.