Господарите на Вселената са известни с това, че разполагат с всичко, което прилича на бижутерска колекция с изключение на едно нещо – часовникът.

Часовниците са части от колекции, страхотни и понякога изключително скъпи, като също така могат да се предават от поколение на поколение.

Точно каквото един титан, от която и да е индустрия би искал.

От Business Isider са подбрали няколко от най-известните ръководители от Уолстрийт и техните часовници.

Както може да се очаква, някои от часовниците са екстравагантни, други пък са много евтини по стандартите на Уолстрийт, а един виден банкер не носи часовник. Никога.

Уорън Бъфет, Berkshire Hathaway

Бъфет, наричан още "Оракулът от Омаха," носи златен часовник Rolex Day-Date. Той е голям почитател на Rolex и носи своя Rolex Day-Date от много години. Веднъж на въпрос какво мисли за Rolex като компания и дали някога би се поинтересувал от придобиването й (въпреки че тя не се продава), Бъфет казва "Производителите на луксозни часовници като Rolex са страхотни компании. Те знаят телефонния ми номер, но не са се обаждали.''

Лойд Бленкфайн, главен изпълнителен директор на Goldman Sachs

Главният изпълнителен директор на Goldman Sachs Лойд Бленкфайн носи часовник Swatch с пластмасов циферблат. Цените на часовниците Swatch варират между 50 долара и 245 долара. Това не е точно часовникът, които би могъл да се очаква да носи един инвестиционен банкер от Уолстрийт. Не трябва да се забравя, че в Goldman Sachs обаче минават за "най-големите хипстъри" на Уолстрийт.

Вижте още: Най-скъпите часовници, продавани някога на търг

Джак Боугъл, Основател на Vanguard Group

Легендата в инвестирането Джак Боугъл, основател на Vanguard Group, носи часовник за 14 долара, който му е подарен от акционер.

"Получих по пощата часовник от наш акционер в Калифорния. На циферблата и изписано логото на Vanguard, името му и фраза, която показва, че се грижа за акционерите: Уверен, че ще ми носи късмет сложих часовника на китката си, където той стой и до днес. (Да, знам, че има ограничение от 50 долара в цената за подаръци. Проверих в каталога и този часовник струва 14 долара. Тук си говорим за стойност!)," пише Боугъл.

Гуруто в областта на облигациите Джеф Гундлак, главен изпълнителен директор на DoubleLine Capital

Колекцията от часовници на Гундлак придоби известност, когато част от неговите предмети на изкуството и други вещи бяха откраднати от дома му.

Според полицията на Санта Моника, часовниците, които са били откраднати, включват модели на Glashutte, Breitling, A. Lange & Sohne, TAG Heuer и Patek Philippe. Цените им могат да достигнат десетки хиляди долари и повече.

Лин Тилтън, основател на Patriarch Partners

Основателката на компанията за дялово инвестиране Patriarch Partners, Лин Тилтън, носи огромен часовник, инкрустиран с диаманти, който е дело на популярния нюйоркски бижутер Jacob the Jeweler.

Хеджфонд мениджърът Фил Фалкоун

Хеджфонд мениджърът Фил Фалкоун носи черен спортен часовник, който прилича на Casio G-Shock, както и няколко гривни с мъниста. (Предполага се, че те са дело на неговите дъщери близначки).

Вижте още: Седем часовника по над милион долара

Джеймс Горман, главен изпълнителен директор на Morgan Stanley

Джеймс Горман носи Rolex Daytona, според Бен Клаймър, основател на сайта за часовници Hodinkee.

Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase

Джейми Даймън не носи часовник. Никога.