Американците са все по-малко доволни от автомобилните производители. Наскорошно изследване посочи понижение в индекса на задоволство на американците от това, което им се предлага от автомобилните производители до петгодишен минимум. Като тук става въпрос както за местните, така и за чуждестранните марки автомобили.

Най-доволни са потребителите на Mercedes, според направеното проучване и индекса на удовлетвореност от автомобилите American Customer Satisfaction Index.

Индексът на удовлетвореност на американските потребители се е понижил през тази година с 1.2% до 82 пункта, спрямо максималната му възможна стойност от 100 пункта.

Най-голямо изпадане в класацията бележи Acura, чийто индекс на удовлетвореност се понижава със 7%, следван от Сadillac, понижаващ се с 6%.

В същото време, повишаване на степента на удовлетвореност бележат едва 10% от автомобилните марки, сред които Сhevrolet и Buick.

Изследването е направено на база на мнението на 4 360 случайни потребители, приели да оценят направената покупка на автомобил в последните три години.

Най-обичаната от американците марка е Mercedes-Benz, която запазва лидерската си позиция от миналата година. Тя е следвана от Subaru, Lexus, Volkswagen, Toyota, Honda и Buick.

В дъното на класацията като най-малко удовлетворяващи се сочат – Cadillac, BMW, Mazda, Audi, Jeep, Dodge и Acura.