Малките апартаменти са все повече на мода, особено в големите европейски и азиатски столици, където мястото не е достатъчно, а цените на имотите значителни. На луксозния сегмент обаче могат да се намерят наистина огромни жилища. Такива не липсват и на българския пазар.

На всеки му се иска да живее "на широко". И докато „на широко“ често се асоциира с живот в къща, то намираме оферти и за ултра големи апартаменти в imot.bg.

Виж още: Имот, акции или депозит?

В София е налице предлагане на общо 15 апартамента с площ от над 500 кв. м, като почти всички от тях са определени като луксозни, или поне са предвидени за такива, поради голямата им площ.

Най-големият предлаган апартамент в столицата в момента е с площ от 790 кв. м. Той е разположен в кв. Лозенец, в сграда срещу хотел Кемпински и е на 9-ия етаж.

Става въпрос за тризонет в нова тухлена сграда, като жилищната площ е 503 кв. м, а терасата му е 240 кв. м. Апартаментът е на шпакловка и замазка, като за площта му се иска сумата от 804 000 евро, или 1 017 евро за кв. м. За съжаление, липсват снимки на предлагания имот.

В цената не се включва гараж, като има опция за закупуване на подземен гараж срещу 11 500 евро.

Откриваме общо три оферти за имоти с обявена квадратура от 700 кв. м, които на практика са следващите най-големи предлагани имоти в столицата.

Първият е разположен в кв. Лозенец, до американското посолство. Той е на 5-ия етаж, като търсената му цена е 840 000 евро, или по 1200 евро за кв. м.

От обявата става ясно, че разполага с голяма дневна от 200 кв. м, пет спални по 40 кв. м с дрешници и бани към тях, както и кабинет.

Вторият апартамент с площ от 700 кв. м отново е многостаен и разположен до Южен Парк, в сграда с пет апартамента и градина с двор. Няма обявена цена, като офертата е "по договаряне".

Третият имот – който вече сме споменавали, с площ от 700 кв. м е луксозен мезонет, разположен в Бояна. Трябва да се има предвид, че 460 кв. м от него са тераси.

В категорията на най-големите предлагани имоти попада и третият най-скъп апартамент в момента (който преди две години бе най-скъпият в София).

Става въпрос за мезонет, предалаган за сумата от 1.187 млн. евро и разположен в квартал Изток. Той е с площ от 539 кв. м, или търсената цена за кв. м възлиза на 2 202 евро.