Родители, които оставят децата си с коли, натъпкани с одеяла и консервирана храна, е често срещана гледка по улиците на университетските градове в цял свят.

Една компания обаче се опитва да вкара лукс в университетското пътуване, като предлага пакет на стойност 25 000 паунда (41 562 долара) на студенти, които искат да пристигат с частен самолет и бързи коли.

Uni Baggage, ирландска компания, която транспортира студентски вещи във Великобритания и по света, се опитва да привлече за свои клиенти заможни студенти, които искат да пристигнат на новото място, където ще учат, със стил.

"Нашите клиенти постоянно ни питат за пълната услуга. Вместо просто да си резервират преместване на багажа, те искат от нас да се погрижим за целия процес по пристигането в университета, така че предприехме нещо екстремно и организирахме нещата с лукс," казва Пол Стюърт, основател на Uni Baggage, пред CNBC.

Вижте още: Богати деца парадират с парите си в Snapchat

Стюърт твърди, че откакто е стартирал услугата в понеделник, вече е получил две запитвания от студенти, които искат да пристигнат в университета с Rolls Royce Phantom. Той не може да разкрие името на учебното заведение, което студентите ще посещават, но е заявил, че пакетът ще им струва 15 000 паунда.

Заможни студенти могат също така да си резервират частен самолет от една част на страната до друга и да получат лъскава кола като Aston Martin или Ferrari до техния колеж срещу 25 000 паунда. Техните вещи се транспортират отделно.

За сравнение таксите за обучение във Великобритания са около 9 000 паунда на година, а Uni Baggage таксува по 16.99 долара за транспортирането на 30 кг багаж.

Стюърт признава, че очаква търсенето на луксозните пакети да бъде "много малко" - от порядъка на 20 потребители на година. По-голяма част от търсенето се очаква да дойде от заможни студенти от Китай и САЩ.

От Uni Baggage също така предлагат пътуване с хеликоптер на стойност 20 000 паунда и конен впряг за 10 000 паунда, като Стюърт признава, че това е само за пътувания на малки дистанции.