От Apple обявиха, че са получили рекорден брой предварителни поръчки за новия смартфон iPhone 6. От компанията обаче не уточнява какъв точно е броят.

Поръчалите си предварително по-големият телефон iPhone 6 Plus ще трябва да изчакат между три и четири седмици за него. Времето за доставка за по-малкия iPhone 6 вчера бе една седмица, въпреки, че стоковите запаси при някои мобилни оператори в САЩ започват да свършват.

Въз основна на направените поръчки най-популярните версии са били 16-гигабайтовата в златист и сребирст цвят и 128-гигабайтовата в сиво. Най-малко поръчвани пък са 128-гигабайтовата в златист цвят и 16-гигабайтовата в сиво.

Apple и повечето мобилни оператори пуснаха в продажба телефоните в първите часов на вчерашния ден, въпреки че сайтовете им имаха много проблеми под наплива на желаещи да си резервират новото устройство.

Търсенето на новите телефони iPhone е по-голямо в сравнение с всяка от предходните две години, е заявил говорител на AT&T. Дебютните продажби на iPhone се увеличават с всеки следващ модел.

Продадените в първия уикенд след пускането им телефони Iphone 5s и 5c бяха 9 млн., докато дебютните продажби на iPhone 5 бяха 5 млн. за първите три дни. Продадените в първите дни след пускането му телефони iPhone 4s пък бяха 4 млн.