Основателят на Facebook Марк Закърбърг изглежда не е доволен от мултимилионния си дом в луксозния квратал на Сан Франциско Долорес хайтс, въпреки ремонта, който изисква присъствието на до 50 работници.

Той също така е инвестирал в земя с площ 357 акра на брега на океана на хавайския остров Кауай — място с план за построяване на 80 жилища.

Според Pacific Business News, Закърбърг е платил 66 млн. долара за Kahuaina Plantation в североизточната част на Кауай. Земята е смятана за един от последните големи крайбрежни парцели на острова.

Земята разполага с всичките необходими разрешителни, голямо разнообразие от опции за строителство и достъп до близо 750 м. пясъчен плаж.

Закърбърг също така ще има възможност да използва 27 акра от нея за отглеждането на "органични култури, сред които джинджифил, куркума и папая".

Купената земя обаче не може и да се сравнява с инвестицията на основателя на Oracle Лари Елисън, който купи почти целия остров Ланай през юни 2012 г.

Елисън обаче е доста по-напред от Закърбърг в класацията на милиардерите, а е и доста по-възрастен със своите 70 г..

Това означава, че със своята страст към реновациите Закърбърг би трябвало да превърне Kahuaina Plantation в истинско място за отдих, докато достигне възрастта на Елисън.