Андреас Гинделхубер направил лоша инвестиция в Детройт през 2010 година. Той купил къща, продавана от банка за 41 000 долара, като се надявал, че след време пазарът на имоти в града ще се съживи и той ще продаде имота с печалба. Но греши.

Имотите на улицата се обезценяват още повече, съседите се изнасят, наемателите, които живели в къщата, купена от австриеца, също напуснали. Той дължи и 6 000 долара данъци по нея.

За това Гинделхубер решил да продаде дома, но купувачи нямало. Той намалявал цената прогресивно, като последната оферта била за 3 000 долара и въпреки това нямало желаещи.

Така на Гинделхубер не му останало нищо друго, освен да се опита да привлече внимание с нестандартна оферта. Той пуснал обявата за това, че продава къщата за 3 000 долара или е съгласен на замяна за iPhone 6 или iPad 32 GB.

Къщата има 3 спални, 1 баня и 1 допълнителна тоалетна, но е в ужасно състояние. Тя няма прозорци и врати, има нужда от ремонт на абсолютно всичко.

Обявата станала хит в интернет и скоро Гинделхубер намерил купувач на дома. Не е ясно колко е сумата на сделката, а само това, че е под 1000 долара. Седмица по-късно мъж от Германия се обадил на имотния агент на Гинделхубер и поискал да изпрати своя iPhone 6. Той казва, че не е заинтересован от имота, но дарява телефона, защото историята го е трогнала.

Виж още: Китаец предлага приятелката си под наем, за да си купи iPhone 6