Напоследък Apple не се справя много добре със задачата да опази мистерията около новите си устройства, като изтекли в мрежата информации разкриват с доста голяма точност какво да очакваме.

Дали подобен е случаят и с новия таблет iPad Air 2?

Според данни на iTech Post, новото устройство ще бъде официално представено на събитие този четвъртък, заедно с устройството iPad mini 3.

Новият iPad Air 2 се очаква да е с процесор A8X, или подобрената версия на чипа А7, използван в настоящите таблети iPad Air. Той най-вероятно ще е с големина на дисплея от 9.7 инча.

Новият чип дава на таблета изключителни графични възможности, далеч по-добри от тези, предоставяни от чипа А8 в смартфоните iPhone 6 и iPhone 6 Plus.

Новият чип обещава по-добра и по-висока резолюция, както за снимките, така и за видеото.

Най-вероятно пръстовото разпознаване ще се осъществява от основния бутон на новото устройство.

Тялото на таблета ще е по-тънко и по-леко, като според слухове, то ще е едва 7 мм, като оперативната памет ще е удвоена до 2 GB.

Новият iPad Air 2 се очаква да е с по-добра камера от настоящия модел, може би от 8 мегапиксела (при настояща от 5 мегапиксела), като се очаква да се предлага, освен в сребристо и черно, и в златист цвят. Моделът най-вероятно ще има 128 GB вътрешна памет.

Налице са спекулации, че на събитието в четвъртък може да бъде представен още един модел таблет - iPad Pro, който да е с 12.9-инчов дисплей.