Дали не бихте искали нещо малко по-различно този ноември? Защо не на сафари за кралски раци в Норвегия или пък на плаж в Албания?

Подбрахме 6 невероятни преживявания, които ще направят месец ноември незабравим.

За любителите на пясъка...

Плаж Ксамил, Албания

Ето ни на албанската Ривиера, където много хора биха искали да са на мястото ви. Посрещат ви 610 км плажове и остров плюс последните изгарящи лъчи на оранжевото адриатическо слънце.

Температурите по това време на годината достигат около 20 градуса, цените обаче са по-ниски от обичайното и определено не е претъпкано с хора. Природните дадености са повече от задоволителни. Можете на воля да изследвате красотите и да си откъснете от мандарините, лимоните и маслините, които са навсякъде около вас в изобилие.

Ако ви се приискат повече приключения, можете да се посветите на плуване в необятното и непознато море.

Островите Кокос Кийлинг, Австралия

Преди да си помислите, че всички красиви изоставени острови са купени от богати барони, можете сами да стъпите на един все още свободен. Пясъкът на Кокос Кийлинг е мек като коприна. Плажовете са осеяни с предложения за спа процедури и приканващи изкусни готвачи.

Този старомоден атол на около 2 750 км от Пърт, Австралия, е същински рай, изпъстрен с диви острови, блестящо тюркоазени приливи, свистящи брегове и хамаци, скрити между палмовите дървета.

Ако къпането, загарянето и четенето на книга не влизат в списъка ви за ноември, можете да изберете нещо друго – гмуркане, уиндсърф и кайтсърф.

Вижте още: 10 плажа, идеални за бягство през зимата

За любителите на градската атмосфера...

Берлин, Германия

Германската столица е отличен избор за дестинация по всяко време на годината. Защо тогава да го посетите през ноември?

Защото тази година се навършват 25 години от падането на Берлинската стена. Ще можете да се насладите на празничната обстановка в града и различните дейности, включени в празничната програма.

Чианг Май, Тайланд

Отскача ли ви се до Югоизточна Азия? Ако сте се запътили натам, не пропускайте фантастичния фестивал с фенери Yi Peng Lantern в Чианг Май!

Чества се на пълнолуние – 6 ноември. Едно от най-добрите места, от които да наблюдавате фенерите, са пейките при река Пинг, където хиляди души запалват фенери и ги пускат да летят в нощното небе.

Ако поостанете и след разотиването на тълпата от хора, ще имате възможността да видите монаси, които пускат своите фенери.

За търсащите на силни усещания...

Финмарк, Норвегия

Обичате ли да хапвате нетрадиционна храна и нямате нищо против да поработите усилено за вечерята си? Тогава пробвайте да си проправите път в студените води на Норвегия в средата на ноември месец. Безстрашните гмуркачи ще бъдат наградени за смелостта си с вкуски кралски раци.

Кралският рак тежи до 15 кг и представлява една от най-големите атракции по тези места. Непрофесионалните гмуркачи имам възможността да се потопят във водата в компанията на професионалист и да си хванат вечерята.

Вижте още: 10 факта за Норвегия, които ще ви накарат да се преместите там

Чърчил, Канада

Това е световната столица на полярната мечка. Малкият, субарктичен град в Северна Канада привлича с дивата природа туристи от цял свят именно през ноември, когато местните мечки излизат от лятната си дрямка и чакат Хъдзън Бей да замръзне.

Най-доброто време за неописуемата среща с полярните мечки е краят на октомври-началото на ноември мечките с малките си могат да бъдат забелязани как се забавляват в снега и се подготвят за ловния сезон.

С идването на снега стартира и сезонът на шейните с кучета, които туристите с удоволствие изпробват.