Тази нова суперяхта на име STAR (Звезда) на пръв поглед изобщо не прилича на плавателен съд, а на някакъв вид странен айсберг, който се носи по водата.

Това е обаче е напълно логично, тъй като тя е проектирана така, че да не прилича на никоя друга яхта със своите 130 м. дължина и близо 60 м. височина.

“Вдъхновението за яхтата идва директно от звездите,” споделя дизайнерът Игор Лобанов пред Business Insider. “Профилът на наподобява една истинска на звезда, когато се отразява във водата.”

Този симетричен концептуален плавателен на Лобанов е създаден в сътрудничество с BMT Group и Алекс Малибаев. Тяхната цел е дадат ново определение на луксозните яхти.

STAR е разработена като частна яхта, но също така може да бъде и най-ексклузивният плаващ хотел в света, тъй като на нея могат да пребивават до 200 души през деня и 36 през нощта.

Вижте още: Любимите играчки на милиардерите - II част

Яхтата разполага с площадка за хеликоптер, подводна платформа за наблюдение и четири асансьора, осигуряващи достъп до осемте й палуби.

Плавателният съд е проектиран така, че да развива максимална скорост от 18 възела. Той ще предлага близо 3 500 кв. м. лукс., а от най-горната палуба на яхтата ще се разкрива гледка в радиус от над 20 км, според Лобанов.

Целият този лукс обаче няма да е никак евтин. Яхтата ще струва около 400 млн. евро, или близо 500 млн. долара, според Лобанов.