Синът на Уорън Бъфет - Хауърд, не е единственият доверен високопоставен служител на империята Berkshire Hathaway, който с провинциaлното си мислене може да ръководи голяма компания.

Трейси Брит Куул, която е на 30 г. и наскоро бе назначена за главен изпълнителен директор на подразделението на Berkshire Hathaway - Pampered Chef, започва пътят си към Оракула от Омаха от детството си, прекарано във ферма за плодове и зеленчуци в Манхатън, Канзас.

"Когато бях на около 10 г., имах собствен щанд на земеделския пазар," споделя Куул в интервю за recalled CNBC.

"Наемах мои приятели и определях заплащането им, определях цените на плодовете и зеленчуците и осъзнах, че ми харесваха всичките аспекти от бизнеса и че искам да се занимавам точно с това," казва Куул.

Вижте още: Работата на този човек е да прави Бил Гейтс по-богат

Куул се среща с Бъфет през 2006 г., след като завършва Харвардския университет. Тя му пише писмо, предлагайки да бъде негов асистент в Омаха, ако той й позволи да се учи от него по въпроси, свързани с инвестициите и бизнеса. Бъфет, в крайна сметка, й предлага работа в Berkshire няколко седмици, след като тя вече е приела оферта за работа в друга компания.

В момента, освен че ръководи Pampered Chef, Куул е член на борда на директорите на Heinz, Benjamin Moore и Johns Manville и се занимава и с доста други неща в Berkshire.

От преките си разговори със своя ментор Куул е успяла да научи какво е необходимо за успеха и какво ще е необходимо в бъдеще.

"Най-добрите компании са тези, в които има страхотна комбинация от екип и талант и които предлагат продукт или услуга, които са наистина необходими в дългосрочен план," казва тя.

"Основният съвет, който давам на компаниите, е да опитват да се учат от други компании, които са извън техния сектор. Има много знания в даден бизнес, в дадена индустрия, но смятам, че доста неща могат да бъда научени и от други компании. Трябва да се учиш абсолютно всеки ден и ако не си лягаш по-умен, отколкото си станал сутринта, денят наистина не е бил продуктивен."

"В следващите 25 години технологиите ще бъдат съществено важен компонент от бизнеса. Аз се вълнувам много за бъдещето. Ще има много промени, нови компании и компании, които развалят бизнеса на други компании...страхотни възможности за международни проекти. Напълно логично е предвид факта, че в момента сме по-свързани от когато и да било. Ще бъде невероятно да гледаме как се случва всичко това."

В случая на Куул има вероятност тя да го гледа като следващия главен изпълнителен директор на Berkshire Hathaway.