Дез Брайънт, уайд рисийвър на отбора по американски футбол Дала Каубойс, е поредната звезда, която се присъединява към агенцията за спортен мениджмънт на Джей Зи - Roc Nation Sports, напускайки предишния си агент Юджийн Паркър.

Договорът на Брайънт изтича след края на този сезон. Преди сезона агентът и Брайънт преговаряха за удължаване на договора, но двете страни не успяха да стигнат до споразумение.

Брайънт се очаква да подпише нов голям договор, който ще го направи един от най-високо платените уайд рисийвъри в НФЛ.

Едно от интересните неща в случая е, че собственикът и генерален мениджър на Далас Каубойс Джери Джоунс, който ще е сред преговарящите с представителите на Браянт, не е особено доволен от решението на спортиста да подпише с агенцията на Джей Зи.

Според ESPN, Браянт е станал клиент на Джей Зи срещу волята на Джери Джоунс. Според спортния канал Брайънт е искал да премине към агенцията още това лято, но Джоунс го е разубедил.

Според източник на Yahoo! "Джери Джоунс може да няма желание да подписва нов договор с Брайънт през Roc Nation Sports."

В същото време е трудно да се повярва, че Джоунс ще позволи Брайънт да си тръгне заради смяна на агента. Въпреки всичките му недостатъци, Джоунс прави всичко по силите си, за да може отборът да побеждава и няма нищо против да харчи купища пари, за да постига това.

Брайънт ще заработи 1.8 млн. долара тази година. Очаква се новият му договор да му носи по около 12 млн. долара на година, колкото получават останалите водещи играчи на неговия пост в лигата.