Моделът Panamera Exclusive Series, струващ 263 900 долара, ще бъде най-скъпият седан на Porsche и то с доста. С над 63 000 долара, ако трябва да бъдем по-точни. Следващият най-скъп модел Panamera е струващият 200 500 долара Turbo S Executive, което е удължена версия на стандартния модел Turbo S.

Лускозният модел Panamera Exclusive Series, който се очаква да дебютира този месец на Автомобилното изложение в Лос Анджелис, е най-близкото нещо до луксозна лимузина, което Porsche са представяли досега.

Много от нещата в новия модел са изработени на ръка, а колата ще разполага и с доста по-нови неща, които ще я различават от по-обикновената Turbo S Executive, на която е базирана.

В добавка към удълженото шаси, което осигурява допълнителен простор, Exclusive Series също така ще бъде в два цвята - черно и кафяво.

Автомобилът ще се задвижва от 5.7-литров турбо двигател с максимална мощност 570 конски сили, с който е оборудван и моделът Panamera Turbo S. Exclusive моделът ще има и специално изработени 20-инчови джанти от Porsche, които носят името Sport Classic.

Това, което наистина различава Exclusive Series от останалите седанови модели на Porsche, е луксозният кожен интериор. Возещите се на задните седалки пък ще могат да се наслаждават на новата развлекателна система на Porsche Rear Seat Entertainment Plus.

Системата включва два 10-инчови тъчскрийн монитора с интегрирани камера и DVD, което позволява на пътниците да се възползват от пълен набор от бизнес и развлекателни опции.

За почитателите на Porsche, които харесат изработените по поръчка чанти за багаж, Exclusive Series предлага кожен комплект от 5 части, дело на Poltrona Frau.

Porsche ще произведе само 100 броя от модела Exclusive Series, като всеки от тях ще има индивидуален номер.