Животът на основателя на Playboy Хю Хенфър протича по доста нетрадиционен начин. Някои могат да кажат, че животът му е мечта, според други - той олицетворява всичко, което не е наред с обществото.

Независимо от това колко хора го обичат или мразят, не може да се отрече, че той е оказал огромно влияние върху американското общество и култура. През живота си той се бори срещу сексуалното подтисничество, цензурата и дискриминацията. Всъщност Хефнър е шампион по либерални ценности и толерантност от десетилетия.

Той спомага за сексуалната революция през 60-те години и е защитник на репродуктивните права на жените през целия си живот. В днешно време Хефнър е защитник на еднополовите бракове, заявявайки: “Борбата за гей браковете е всъщност борба за всички наши права.”

Когато Хефнър създава Playboy през 1953 г., обществото в САЩ е изключително консервативно и затворено. Списанието помага да се променят разговорите около секса и жените, пише Elite Daily.

Нещо повече, в Playboy никога не се е говорело само за секс. Едни от най-големите мислители на последните 100 години са писали за Playboy, като сред тях дори има носители на Нобелова награда.

Много хора не зачитат възгледите и начина на живот на Хефнър, но през годините той е доказвал, че е защитник на по-отвореното и толерантно общество.

И докато и той, и Playboy определено си заслужават някои критики, Хефнър е доказателство на факта, че няма смисъл да позволяваме на нашите критици да диктуват емоциите ни. Човек не може да угажда на всички през цялото време.

Вижте пет цитата от Хенфър, които доказват, че хейтърите в живота трябва да бъдат игнорирани:

1. “Добре е да бъдеш егоистичен. Не обаче толкова егоцентричен, че да не се вслушваш никога в думите на другите.”

Никой не е прав винаги. Сред нас няма безгрешни. На всички ни се налага да споделяме този свят. Определено ниво на егоизъм в живота е практично, но не се изолирайте.

Връщайте обратно, когато е възможно и останете отворени за мненията на другите. Невъзможно е човек да знае всичко.

Хората живеят в общества. Дори и всичкото злато на света няма никакво значение без други хора, с които да го споделиш.

2. “Ако позволяваш на обществото и на хората около теб да определят кой си, значи си слаб.”

Най-великите личности в историята са отказвали да позволят на обществените ограничения да диктуват пътя им в живота. Не позволявайте на света да определя кой сте; моделирайте собствената си реалност.

Единственото постоянно нещо в живота е промяната. Да се привързвате към настоящото състояние на нещата е безполезно. Приемайте промяната.

Не позволявайте на нищо или на никого да ви кара да се чувствата по-низши. Игнорирайте песимистите. Щастието е избор. Продължавайте напред в живота с неуморен оптимизъм.

3. “Животът е прекалено кратък, за да живеете мечтата на някой друг.”

Имаме само един живот, не го прахосвайте. Преследвайте мечтите си без извинения.

Не позволявайте на никого да поставя тавани или граници около вас. Ако го правите, тогава можете да обвинявате само себе си.

Да живеем живота на някой друг е загуба на ценното време, с което разполагаме. Проправете си свой път в живота. Правете неща, които никога не са правени.

4. “Самотата няма много общо с това къде се намирате.”

Самотата не е чувство, а състояние на духа. Научете се да наслаждавате на времето, което прекарвате със себе си. Обичайте се наистина. Така никога няма да бъдете сами.

Великият Робин Уилямс, който вече не е сред нас, казваше: “Мислех си, че най-лошото нещо в живота е да останеш сам. Най-лошото нещо в живота обаче е да се обградиш с хора, които те карат да се чувстваш сам.”

Да си сам не означава, че трябва да чувстваш самотен. Нещото, което те кара да се чувстваш самотен, не е местоположението, а това кой си и с кого си.

Обградете се с хора, които обогатяват всичко около вашето съществуване. Наслаждавайте се на простотата на този подарък, който наричаме живот, и се радвайте на всяко вдишване.

5. “Ако не подхождате с чувство за хумор към живота и към себе си, значи вече сте стар.”

Смейте се колкото се може по-често, особено на себе си. Ако не можете да се смеете на себе си, значи приемате живота прекалено сериозно.

Всички ние правим грешки. Всички правим изключително глупави неща. Не се обвинявайте, няма никакъв смисъл.

Негативността е безполезна емоция и няма да ви доведе до никъде. Както казва Пол Макартни: “Вземете една тъжна песен и я направете по-добра.”

Животът е абсурден и точно това е нещото, което го прави толкова необяснимо невероятен. Дръжте главата си горе и се усмихвайте. Няма как да видите страхотните неща пред вас, ако гледате в земята.