Затворен от 1980 г. насам, тематичният парк „Страната на Оз“ отваря само за един уикенд през октомври всяка година. През останалата част от времето той изглежда като изоставен преди 35 години.

Потискащата атмосфера на обреченост и гниене прониква навсякъде в бившия увеселителен парк така, че човек се чуди как персоналът му успява да освежи мястото за посетителите в първия уикенд на октомври.

Паркът е планиран, построен и открит през 1970 г. от Гроувър Робинс и се намира в Северна Каролина. Една от движещите сили, които стоят зад създаването на парка, са местните бизнес интереси, които искат целогодишен туристически сезон в ски курорт.

Вижте още: Гледки от един мъртъв мол

Въпреки че около 20 000 души присъстват на откриването през 1970 г., нещата непрекъснато вървят надолу през следващото десетилетие. Спадът е белязан от опустошителен пожар през 1975 г.

След това паркът е непрекъснат обект на прояви на вандализъм. Въпреки това негови атракции са събирани с години, за да може той да отваря врати веднъж годишно, по време на фестивала Есента на Оз.

До 2009 г. събитието привлича около 8500 посетители, а през 2011 г. прави бум, когато е домакин на международния клуб „Магьосникът от Оз“.