Отделянето на пари за консултация с финансов съветник не е загуба на средства. В някои случаи то дори е наложително и може да ви спести големи главоболия.

Вижте няколко случая, в които се препоръчва да се допитате до професионалист:

Изненадващо забогатяване

В случай, че сте получили наследство или внезапно ви е потръгнало с бизнеса, можем да ви поздравим, но и да ви посъветваме, че ако не сте разполагали с такава сума пари досега, е добре да се обърнете към професионалист.

Историята помни десетки случаи на лотарийни милионери, успели да загубят всичко и то само за няколко години, точно защото са направили лоши инвестиции и са харчили неразумно. Финансовият експерт ще ви помогне да не правите техните грешки.

Смърт в семейството

Смъртта в семейството може да бъде не само емоционален, но и финансов проблем.

Смъртта на родител и съпруг носи промени за вашето финансово състояние. Ако има сериозни активи за подялба и управление, трябва да потърсите помощ.

Голям спад на фондовия пазар

Повечето хора си мислят, че могат да се справят с инвестициите си сами и в спокойни времена те може и да са прави донякъде.

През 2008-9 година обаче, когато започна световната финансова криза, хора напускаха пазара в най-лошия възможен момент и с огромни загуби. Не се поддавайте на паниката, а потърсете професионален съвет.

Промяна в семейното положение

Преди да сключите брак или да решите да имате деца е време с половинката ви сериозно да си поговорите за финанси.

Хората с по-сериозни активи зад името си трябва да помислят за предбрачно споразумение. Обърнете се към експерт, за да не съжалявате на по-късен етап в живота си.

Огромен дълг

Не говорим за няколко пропуснати плащания по кредитната карта, а за навлизане в доста сериозен дълг за вас и бизнеса ви.

Консултацията с финансов експерт струва пари, но той може да измисли план, чрез който да заздрави финансите ви.

Смяна на кариерата

При коренна промяна на попрището ви и нова заплата може би е време да се замислите и за промяна на пенсионната осигуровка.

Финансов експерт може да ви посъветват за това кой план за пенсионно осигуряване е най-добър за вас.