Природосъобразният живот в малки пространства се превръща във все по-привлекателно разрешение на проблемите на градския живот.

Архитекти, като базираната в Йоханесбург Клара да Круз Алмейда, измислят находчиви начини малките жилища да са по-удобни за живот.

Алмейда е проектирала и построила малък дом с площ 17 кв. м, който носи името INDAWO/lifePOD и пасва идеално на топлия южноафрикански климат.

Площта не предразполага към много възможности за размах, но умните сгъващи се кресла, сгъваема маса и закрито място позволяват незабавната трансформация на дома.

Таваните също така са много високи, което отваря допълнително място за съхранение до стените и под издигнатото легло. Мястото е светло, тъй като страничните стени са от стъкло, което пропуска обилно светлина.

Долното ниво на жилището може да бъде използвано за всичко, но е особено добре оборудвано да служи за кухня.

Вижте още: Апартамент без стени с площ от 44 квадрата

Що се отнася за природосъобразните аспекти на дома, той обещава да спестява на собственика си много средства от сметките за енергия, благодарение на своя дизайн и ефективното използване на пространството.

Алмейда се надява хората да погледна на жилището като на нещо повече от къща за гости в двора. Като на нов модел на собственост, при който не е необходимо да притежаваш земя.

Вижте още: Перфектно обзаведени 29 квадратни метра

Къщата ще бъде изключително достъпна, като цената ще е между 18 000 и 63 000 долара.